Västra Nyland

Oscar Kihlstedts sju mål hjälpte BK-46 till seger

Karislaget BK-46 tog en synnerlige­n säker seger i herrarnas FM-liga på lördagen. Hemmamatch­en mot HIFK slutade 38–32.

- THOMAS SUNDSTRÖM thomas.sundstrom@ksfmedia.fi

BK är nu ett av flera lag som kämpar om närmast den andra platsen efter Cocks i tabellen. Mot HIFK var det i det avseendet bara seger som gällde.

Hemmalaget BK kom också välmotiver­at till start och angav tonen direkt. Efter tre minuter ledde Karislaget med 4–1, efter tio med 10–4 och ytterligar­e fyra minuter senare med 12–4. Så långt hade HIFK dessutom använt båda sina time out.

Det rycket visade sig också bli matchavgör­ande för HIFK kom tillbaka aldrig in i matchen på allvar. BK kunde enkelt försvara sin ledning och vann den målrika tillställn­ingen med 38–32.

– Vi inledde bra och gjorde en stark första halvlek. Efter paus blev det sedan kanske litet svårare med koncentrat­ionen. Men det var ju aldrig någon fråga on saken, sade BKtränaren Mikael Källman. Bred front BK visade upp en fin bredd framåt med sju spelare som gjorde tre mål eller mera. Oscar Kihlstedt och An- dreas Rönnberg utgjorde i vanlig ordning lagets stomme, medan Benjamin Helander glimtade till.

Positivt är också att Topias Laine tar för sig allt mera. Efter att fått inledninge­n av säsongen spolierad av skada har han nu kommit tillbaka och ger BK:s anfallsspe­l en dimension till.

– Topias har ett stort kunnande. I dag spelade han mest ytter, men kan ju också användas som back, sade Källman.

I HIFK var Vili Mattila effektiv framåt. I målet gjorde Ivan Saltykov vad han kunde och passade dessutom på att göra två mål när BK anföll utan målvakt. Intressant match I tabellen fortsätter BK som tabell- tvåa tillsamman­s med GriFK som på lördagen besegrade Atlas i omgångens toppmatch. På onsdag kväll möts just BK och GrIFK i Karis.

– Det blir en intressant match och där gäller det att vi höjer oss någon nivå, jämfört med i dag, sade Mikael Källman.

Också Dicken är på samma poäng som BK och GrIFK. Så det är många lag om budet och det kan väl spelas i kors.

– Det får andra spekulera i. Vi skall nog bara koncentra oss på vårt och på våra matcher. Och sedan göra det så bra som vi kan, sade Mikael Källman.

 ??  ??
 ?? FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM ?? FLYGER FRAM. BK och Benjamin Helander lyckades bra mot HIFK.
FOTO: THOMAS SUNDSTRÖM FLYGER FRAM. BK och Benjamin Helander lyckades bra mot HIFK.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland