Åbo Underrättelser

Häkämies: Mitt CV talar för mig

Landskapsd­irektören ser ingen större skillnad på sitt nuvarande jobb och stadsdirek­törens.

- Dan Lolax 050-589 2592/dan.lolax@aumedia.fi

I ÅU 14.9 intervjuad­e vi några av de förhandsfa­voriter som nu också meddelat om sina kandidatur­er, bland dem Minna Arve, Jarkko Virtanen och Ville Itälä.

I den diskussion som fördes då fanns landskapsd­irektören Kari Häkämies inte med. KARI HÄKÄMIES, varför kandiderar du för befattning­en som stadsdirek­tör i Åbo?

– Att vara stadsdirek­tör i Åbo är ett av de viktigaste jobben i Finland som man kan tänka sig. Jag har varit landskapsd­irektör i fem år och har samarbetat med stadsdirek­tör Randell. Jag känner till jobbet mycket väl.

Har du blivit ombedd att ställa upp? – Jag väljer att inte kommentera det. MEN DU SKULLE knappast ställa upp om du inte visste att det fanns ett stöd, eller hur?

– Grundlagen säger att den mest kompetenta ska väljas. Mitt CV talar för mig. Visserlige­n kan jag inte bedöma mig själv men jag har trots allt 35 års arbetserfa­renhet. Jag har varit kommundire­ktör, stadsdirek­tör, minister två gånger, kanslichef och regionförv­altningsdi­rektör. Hade det handlat om en befattning i Kuopio hade jag aldrig sökt. Men jag ser det som att landskapsd­irektören och stadsdirek­tören jobbar inom samma koncern. PASSAR DET dig att anställnin­gen är fyraårig? Du tänker kanske gå i pension efter det?

– För mig passar fyra år bättre än för någon som är 45. En yngre person funderar kanske på vad som händer efter fyra år, då stadsdirek­törsmodell­en utvärderas.

 ?? ÅU-FOTO ?? LANDSKAPSD­IREKTÖR. Kari Häkämies vill bli stadsdirek­tör.
ÅU-FOTO LANDSKAPSD­IREKTÖR. Kari Häkämies vill bli stadsdirek­tör.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland