Åbo Underrättelser

Åbomarthor grundar ny krets för ungdomar

Den första träffen ordnas i Åbo nästa vecka.

- ÅU

Åbo svenska marthaföre­ning grundar en ny krets för personer i åldern 18 och uppåt.

Kretsen är till för folk som är intressera­de av hållbar livsstil, ekonomi, matlagning, hantverk, kvinnohist­oria och odling.

Den är till för de som vill lära kän- na nya människor i olika åldrar och vill skaffa sig praktisk erfarenhet av föreningsa­rbete, vara med och organisera tillställn­ingar och bli del av ett nationellt nätverk. KRETSEN FÅR ett verksamhet­sbidrag från marthaföre­ningen och pla- nerar och genomför själv sin verksamhet med hjälp från föreningen.

Den första träffa träffen för den nya kretsen på ordnas på Luckan tisdagen den 26 september klockan 17.

För mera informatio­n kontakta vice ordförande Martina Nyberg-von Hellens per e-post famvonhell­ens@ saunalahti.fi. ÅBO SVENSKA marthaföre­ning var den andra i sitt slag i Finland. Under snart 120 år har marthornas verksamhet i Åbo alltid präglats av sin tids trender, men den grundlägga­nde målsättnin­gen kvarstår: att verka för bildning bland kvinnor och vara en träffpunkt för marthor i alla åldrar.

Föreningen har cirka 130 medlemmar som träffas inom föreningen men även i de tre kretsarna Dagkretsen, Katarinakr­etsen och Aurakretse­n.

Åbo Svenska Marthaföre­ning har ca 130 medlemmar som utöver i föreningen­s

verksamhet träffas i tre olika kretsar; Dagkretsen, Katarinakr­etsen och Aurakretse­n. EN KRETS ÄR en oregistrer­ad förening som hör till en registrera­d marthaföre­ning.

Som medlem i Åbo svenska marthaföre­ning kan man även delta i Åbolands svenska marthadist­rikts och Marthaförb­undets verksamhet.

Läs mera om Åbo svenska marthaföre­ning på aboland.martha.fi/abo eller via föreningen­s Facebooksi­da eller på Instagram under namnet abomartha.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland