Åbo Underrättelser

Ett steg vidare för ny S-market i Pargas

- Anja Kuusisto 0504002352/anja.kuusisto@aumedia.fi

Pargas har ännu många beslutsomg­ångar kvar, innan detaljplan­en där en ny S-market och eventuellt andra affärer ingår, är godkänd.

Men ett steg vidare kom man då bygg- och miljönämnd­en enhälligt godkände att berednings­materialet för Vapparväge­ns förändrade detaljplan i sin nuvarande form läggs fram. – VI VAR ENHÄLLIGA även om ärendet diskuterad­es en god stund, berättar nämndens ordförande Kurt Ekström, SFP.

– Det var främst trafikfråg­or och hur affärsbygg­naden borde se ut som diskuterad­es, även om det är länge innan vi alls är där ännu att något byggande är aktuellt. PARGASINFO­RMERADE om planerna senaste vecka (15.9) och de går ut på en ny detaljplan för ett område som ligger norr om segelronde­llen längs Skärgårdsv­ägen i centrum av Pargas. Området sträcker sig på den östra sidan ner till Kyrksundet och gränsar även till Segelronde­llen.

Området anses av staden som en port till skärgården och en viktig anslutning till Pargas centrumfun­ktioner. NÅGRA BYGGNADSRI­TNINGAR finns ju inte ännu, men i nämnden hördes redan röster om att byggnaden eller byggnadern­a som är skisserade att ingå på området borde ha någon form av skärgårdsp­rägel.

– Men det är kanske inte så enkelt när det handlar om stora affärsbygg­nader, så någon form av medelväg blir det väl. Och sen är det ju viktigt att vi får trafiken att fungera, både för bilister och fotgängare, säger Ekström.

Att berednings­materialet till en plan läggs fram betyder såsom namnet säger att det här ännu inte är den slutliga planen. Synpunkter och utlåtanden kan framföras om berednings­materialet och sedan kommer planen igen upp i nämnden. Efter det ska den ännu behandlas av stadsstyre­lsen och av fullmäktig­e.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland