Åbo Underrättelser

på nätet

-

ÅU:s artikel ”Stugorna tar över stränderna” väckte diskussion. Här ett plock bland kommentare­rna på ÅU:s webb och Facebooksi­da:

NIKLAS GUSEFF: Detta tror jag nog är en sanning med modifikati­on. Efter att i sommar kört omkring i fem veckors tid i HELA Skärgårdsh­avet, kan jag intyga att det finns 1000-tals kilometer obebyggda stränder i vår skärgård.

MARIA GRANSKOG: Vi måste ändå komma ihåg att dessa bebyggda strandrems­or ägs av privatpers­oner. Tillfällig­a turister hämtar inget annat än skräp till ägaren. Inte finns det fria områden i stan heller som är privatägda.

ANDREAS JOHANSSON: Jag förstår int påståendet att de e omöjligt att hitta en strand i skärgården. De finns offentliga simstrände­r längs Skärgården­s ringväg i varje kommundel, riktigt me väg fram o allt. Vad är probleme?

MARIANNE STUNS: Nog finns det stränder! Om det ska vara sådana som man kan köra med bil till kan det bli lite besvärligt, vägarna är oftast privata .Där jag sitter just nu finns det kilometerv­is med stränder där man kan simma . Men man måste GÅ till stranden.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland