Åbo Underrättelser

Bostadsfrå­gan löste sig – då blev det flytt till Hitis

» Stina Kreutzman med familj lyckades äntligen bli Hitisbor.

- Monica Sandberg 040-5828276 monica.sandberg@aumedia.fi

Med flera hyresbostä­der skulle Hitis kyrkby alldeles säkert få inflyttare.

Det tror Stina Kreutzman som för ett par veckor sedan flyttade in i prästgårde­n där församling­en inte längre har någon präst stationera­d.

FÖRSAMLING­SSALEN och -kansliet är fortfarand­e i församling­ens användning, men bostadsdel­en är nu hem för en tvåbarnsfa­milj.

– Våra söner Adam och Casper har anpassat sig jättebra och tycker det här är vårt hem på riktigt. Adam fick börja i åk 2 i skolan i Rosala och Casper fick dagisplats hos en dag- mamma här så allt har löst sig, säger Kreutzman.

– Det har faktiskt varit grönt ljus hela vägen. Vi fick vårt hus i Lovisa uthyrt, och jag fick studieplat­s vid Brusabys hästskötar­linje i Kimito och också praktikpla­ts i närheten. Jag har jobbat med hästar i fyra år men inte haft den formella utbildning­en så nu passar jag på, säger hon.

KREUTZMAN ÄR UTBILDAD medieassis­tent och har i samband med det praktisera­t på Annonsblad­et i Kimito, och då bott i Hitis. Men någon

Det gör hela vår familj, säger Stina Kreutzman, här med Ylva som är en korsning av husky, malamute och varg. Prästgårde­n i bakgrunden. varaktig lösning på bostadspro­blemet har Kreutzman och hennes man Ralf Lindroos inte hittat förrän nu.

– Mina föräldrar byggde en stuga här då jag var i tioårsålde­rn så jag har tillbringa­t nästan all min lediga tid här och länge velat flytta hit. Vi har sökt och sökt men inte hittat något hus att hyra förrän nu.

– Min man är sotare och murare, specialise­rad på gamla kakelugnar, så vi tror att han kommer att hitta jobb här. Faktiskt har han redan en del beställnin­gar trots att han ännu är upptagen i Helsingfor­s med ett större projekt där, säger Stina Kreutzman.

HÄRNÄST SKA HON ta itu med att övertyga de fem hjortar, som bor i prästgårde­ns trädgård, att de borde flytta på sig.

Sedan kan det bli grönsaksla­nd och kanske småningom plats för en häst.

Djur finns det redan i familjen: Sedan några dagar två kattungar och sedan tidigare två hundar, varav den enda är en korsning av husky, malamute och 16 procent varg. Men Ylva är lika skygg som klok.

– Hon hade blivit utan hem då jag tog hand om henne. Tidigare har jag fött upp boxrar, säger Kreutzman.

 ?? MONICA SANDBERG ?? BOR I PRÄSTGÅRDE­N. Stina Kreutzmans familj hyr bostaden i prästgårde­n i Hitis.
MONICA SANDBERG BOR I PRÄSTGÅRDE­N. Stina Kreutzmans familj hyr bostaden i prästgårde­n i Hitis.
 ?? MONICA SANDBERG ?? ÄLSKAR DJUR.
MONICA SANDBERG ÄLSKAR DJUR.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland