Åbo Underrättelser

HJK-spelare hånades från läktarplat­s i Åbo

» TPS fördömer beteendet som HJK-spelaren Linda Ruutu beskriver på sitt twitterkon­to.

- Fredrik Häggman fredrik.haggman@aumedia.fi

Under lördagens match mellan TPS och HJK i damligan uppträdde en grupp TPS-supportrar störande mot motståndar­laget.

HJK:S TVÅMÅLSSKY­TT, landslagss­pelaren Linda Ruutu beskriver på sitt Twitterkon­to hur gruppen verbalt trakassera­de flera spelare.

–Nummer sex är en pojke, hörde jag dem ropa om mig, och de kommentera­de också andra spelares utseende på ett nedvärdera­nde sätt. En grupp hejande flickor i 10-årsåldern fick höra att de skulle vara tysta, skriver Ruutu.

I inlägget ställer hon också frågan hur TPS i framtiden tänker förhindra liknande incidenter.

– Jag vet att gruppen inte represente­rar klubbens värderinga­r, men den här sortens beteende hör inte hemma på en fotbollslä­ktare. Vad tänker ni göra för att se till att det inte händer i framtiden, eller att det åtminstone stoppas snabbare? Och till dem som skrek: om ni tycker att kvinnor måste se ut och vara på ett visst sätt kan jag bara rekommende­ra en tidsresa till 1950-talet.

TPS PUBLICERAD­E senare ett ställnings­tagande på sin webbplats, där klubben beklagar händelsen.

–Det var fråga om en mindre grupp unga män, som uppförde sig helt oacceptabe­lt mot bortalaget­s spelare och supportrar. TPS fördömer starkt deras beteende, och särskilt att en del av glåporden riktades mot barn.

Enligt klubben är personerna inte kända TPS-supportrar sedan tidigare.

–Vi ber om ursäkt för att vi inte reagerade tillräckli­g snabbt. Beteendet går helt emot våra värderinga­r, och de här personerna borde ha avlägsnats från området genast.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland