Åbo Underrättelser

Solid hemmaseger för Piffen

- Mikael Heinrichs

HERRTREAN. Piffen tog till slut en rätt bekväm hemmaseger mot TPK med 3–1 (1–1) trots att gästerna gjorde matchens första mål och en bra första halvlek.

TPK:s mål kom i den 39:e minuten av Lauri Leino. Alldeles i slutet av första halvlek fick Piffens Jonas Lehtinen tag på en lös boll i straffområ­det och klämde in 1–1 via en TPK-försvarare.

Med kvarten kvar bröt vänsterbac­ken Ville Ranta-aho ett TPKuppspel, rundade den utrusande TPK-målvakten och placerade iskallt in 2–1. I den 89:e minuten fastställd­e Farhan Omar slutresult­atet 3-1 efter en hörna av Veli Hartola. I Piffen utmärkte sig båda ytterbacka­rna, Ranta-aho och Viktor Lindqvist

– Det är lätt att spela med Viktor på kanten, han ger klara direktiv och vi spelar bra ihop. Det är enkelt att spela med honom, berömmer Farhan Omar sin kantkolleg­a.