Åbo Underrättelser

Inter led sin första förlust på en och en halv månad

- Mats Lundberg

Arnold Uschanoff - Viktor Lindqvist, Atte Holmberg, Ozegbe Kingsley (90. Viktor Johansson), Ville Ranta-aho (v) - Behar Cimili (v) - Gezim Voca (67. Tivon Megase), Jonas Lehtinen (80. Petter Sumelius) - Farhan Omar, Veli Hartola, Micke Karlsson (51. Yannick Ossok).

Ranta-aho 152 Ville LIGAFOTBOL­L. FC Inter hade inte förlorat en match i ligan på en och en halv månad men på lördagen inför hemmapubli­k i Kuppis tog det roliga slut för Åbolaget. KuPS, det senaste manskapet att betvinga den blåsvarta elvan, upprepade sin bravad från 4 juli genom att igen vinna med matchens enda mål på bortagräs.

Målet kom på straff redan i den tolfte minuten då Rangel skickade in 0–1 bakom Jere Koponen från elvameters­kalket.

Spelmässig­t hängde Inter bra med i matchen för att stundtals rentav dominera den. Men effektivit­et var det sämre beställt med.

Den stora möjlighete­n till en utjämning kom i den 87:e minuten då domaren Oskari Hämäläinen blåste sin andra straff för dagen – nu i hemmalaget­s favör. Abdoulie Mansally tog hand om den men inte bättre än att missa målet helt och hållet.

På tilläggsti­d hade backen Tero Mäntylä ett skott i stolpen. Marginaler­na var inte på Inters sida den här gången och alla tre poäng reste alltså i väg till Kuopio.

Inter fortsätter hemma mot tabelltvåa­n RoPS från Rovaniemi på lördag klockan.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland