Åbo Underrättelser

Iirot ett mål bättre än ÅIFK

» Åbodamerna har likväl sitt på det torra i tvåan.

-

FOTBOLL. Fotbollsda­merna i ÅIFK gick på sin andra raka mina i tvåan då Pallo-Iirot på söndagen vann på Övre plan. Mötet i Idrottspar­ken slutade 1–2 (0– 1) till gästerna från Raumo.

Iirots Sanni Lepistö inledde målskyttet sex minuter innan paus när hon satte 0–1 bakom Noora Erkamo som igen vaktade IFK-målet.

Tre minuter in i andra halvlek var det kvitterat genom Sofia Saranpää, men bortalaget skulle få sista ordet genom Katri Juhola i den 70:e minuten. Någon replik på det hade kamratgäng­et inte denna gång.

Med fem matcher kvar att spela hänger ändå ÅIFK stabilt kvar i tabellens mittskikt. De hittills 19 ihopskrapa­de poängen förslår till en sjätteplat­s i tiolagsser­ien.

Åbokamrate­rnas följande match är den uppskjutna hemmamatch­en mot Ilves 2 i morgon kväll. Avspark klockan 19.15 på Övre plan.