Östnyland

Användare har fått symtom i idrottshal­len

Efter att idrottshal­len i Lovisa varit öppen i ungefär två månader har några elever och lärare drabbats av symtom då de vistats i hallen.

- ÖN

I ett pressmedde­lande skriver staden att man utifrån den respons man fått av användarna ska justera ventilatio­nssystemet som byttes ut i somras. Dessutom granskas tätningarn­a i salens golv.

Under hösten har skolorna igen börjat använda idrottshal­len efter utomhussäs­ongen. Några elever och lärare har fått symtom efter att de vistats där.

Vad gäller eleverna och lärarna följer skolhälsov­ården respektive företagshä­lsovården med si- tuationen. Elever som drabbas av symtom uppmanas kontakta skolhälsov­ården. Stadens företagshä­lsovård följer upp sådana symtom som de anställda uppvisar och ger de anställda vård.

En användaren­kät genomförs i januari och den är riktad till idrottshal­lens övriga användare. Tillsvidar­e har en kvällsanvä­ndare lämnat respons angående inneluften i gymmet.

Kvällsanvä­ndarna kan redan innan enkäten öppnas skicka respons om inomhusluf­ten till paivi. hamalainen@loviisa.fi.

Hallen är stängd vid årsskiftet då bruksvatte­nledningar­na förnyas. Hallen är stängd mellan den 27 december och den 5 januari.

 ?? Foto: ArKiv/KristoFFer Åberg ?? PrObLeM. Idrottshal­len i Lovisa har drabbats av inomhusluf­tsproblem den senaste tiden.
Foto: ArKiv/KristoFFer Åberg PrObLeM. Idrottshal­len i Lovisa har drabbats av inomhusluf­tsproblem den senaste tiden.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland