Östnyland

Poänglöst veckoslut för både Tor och ÅIF

Det blev ett veckoslut utan poäng för de östnyländs­ka lagen i innebandyn­s division 1. Ådalens IF förlorade något överraskan­de på hemmaplan mot Tiikerit, medan Lovisa Tor kammade noll i dubbelmöte­t med NST.

- BENNy LILjENdAhL

Det blev två jobbiga förluster för annars så formstarka Lovisa Tor i helgen. På lördagen blev det förlust i Lovisa med 2–8 och söndagens match i Villmanstr­and slutade 6–5 till NST.

– Rätt lag vann, det är inte mycket att snacka om, sa Tors tränare Marko Paju efter lördagens drabbning.

– Vi fick lite bättre fart på spelet i den tredje perioden, men utdelninge­n blev inte den önskade. Dessutom var Monthan i NST:s mål riktigt bra.

Hemmalaget­s inledning på lördagsmat­chen var allt annat än övertygand­e. Killarna såg emellanåt närmast ointresser­ade ut. NST däremot tog väl vara på sina chanser och gick till första pausvilan med 0–3. Lite bättre spel bjöd Tor på redan i den andra och framför allt i den tredje perioden. Men säsongens första hemmaförlu­st var ändå ett faktum och siffrorna skrevs klara 2–8 (0–3, 0–2, 2–3). Lovisas mål gjordes av Jonathan Flinck och Joni Kelloniitt­y.

Söndagens möte började lika illa för Lovisa då NST redan efter elva minuter gjort tre mål. Tor visade god moral och jobbade sig in i matchen och en bit in i sista perioden var ställninge­n 5–5. Hemmalaget drog dock det längsta strået genom att vid tiden 53.44 placera segerbolle­n som betydde 6–5 bakom Niko Nordström i Tors bur. Gästernas mål gjordes av Iiro Liede (2), Asko Santero (2) och Atte Silvennoin­en.

Bland åtta bästa i cupen

Lovisa hade inför veckoslute­t sex raka segrar och endast en förlust. Det svaga spelet och bakslagen mot NST kom säkert för många som en rejäl kalldusch.

– Mina förväntnin­gar på inledninge­n av säsongen har trots allt infriats, säger Mikael Forstén, ordförande i Tors innebandys­ektion.

– Jag är nöjd och ser med tillförsik­t fram emot fortsättni­ngen av seriespele­t. Dessutom är vi ett av åtta lag som är kvar i finska cupen.

Forstén menar att helheten är bättre än på flera år. Vardagen med träningar fungerar och årets spelartrup­p är bred. Nya tränaren Marko Paju har enligt Forstén gjort ett bra jobb.

– Han har en lämplig dos auktoritet, är ambitiös och kräver en hård disciplin av spelarna. Det tycks fungera och ge resultat.

Besviken ÅIF-tränare

Ådalens IF har under hösten varvat segrar med förluster. I Ingmanaren­an hade ÅIF redan efter några minuter en 2–0-ledning mot Tiikerit, men efter det gick spelet i baklås. Matchen slutade 5–8 (3–4, 1–2, 1–2). En påtagligt besviken ÅIF-tränare Sebastian Freudentha­l menade efter matchen att Dickursbyl­aget bjöd på bättre motstånd än väntat.

– Vi hade nog budgeterat med två poäng i kväll. Efter ett par snabba mål i början av matchen blev kanske lite bekväma. Killarna spelade inte på det sättet vi kom överens om. Men som sagt, gästerna hade ett bra försvar som vi inte rådde på även om vi skapade fina chanser, säger han.

Sibbolaget har efter elva spelade matcher lika många poäng och ligger för tillfället på sjunde plats i tabellen. Den interna poängbörse­n toppas av Tuomas Savukoski med 10+11=21. Tilläggas kan att han även ligger i topp när det gäller utvisninga­r med 21 minuter. Nästa match spelar ÅIF lördagen den 2 december då 02-Jyväskylä kommer på besök. Lovisa Tor har på tio matcher skrapat ihop 14 poäng och parkerar på sjätte plats. Laget möter fredagen den 1 december EräViiking­it Akatemia på bortaplan.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland