Östnyland

ÅIF väntar på bättre tider

- Tommi Willberg 029 080 1401 tommi.willberg@ksfmedia.fi

ÅIF:s ligadamer har inlett säsongen med fyra raka förluster. Läge för krismöte? Knappast. Motståndar­na har nämligen varit fjolårets medaljtrio samt TPS som inlett säsongen bra och ligger på en tredjeplat­s i tabellen. Förlustern­a mot FM-medaljörer­na har varit klara, det färskaste nederlaget skrevs med siffrorna 3–12 på bortaplan i fredags mot EräViiking­it.

En nattsvart andraperio­d blev avgörande då Helsingfor­slaget rev upp ett åtta måls försprång men i den sista perioden var ÅIF piggt, bara 3–2 åt EräViiking­it.

– Början av andra perioden var dyster. I sista perioden körde vi hårt, fokuserade på vårt eget och tittade inte på resultatta­vlan, säger ÅIFkaptene­n Anni Kettunen.

Då EräViiking­it ångade på effektivas­t märktes en liten frustratio­n i ÅIF:s led. Kaptenen medger att den svåra säsongsinl­edningen är prövande för laget.

– Förstås påverkar stora förluster. Det gäller att mentalt komma över dem. Nu har vi ju mött topplagen och jag tror att vi kommer att vara mer beredda i kommande matcher mot andra lag. Det här har varit en bra väckning och en påminnelse om speltempot. Vi ska vända det här till något positivt, säger Kettunen som gjorde ÅIF:s tredje mål med en snygg styrning i boxplay.

Smal spets

Det har skett en hel del förändring­ar i ÅIF:s laguppstäl­lning sedan förra säsongen. Fjolårets poängetta Emma Hartwall och backen Kia Lehmusvuor­i styrde kosan mot Schweiz medan poängtrean respektive -fyran Judith Hyvärinen (till PSS) och Annika Hautojärvi (Pelicans SB) också lämnat Sibbolaget. Oundviklig­t att sådana spelartapp inte skulle synas.

– Vi har många nya spelare och har inte spelat så mycket tillsamman­s, speciellt om man jämför med exempelvis SB-Pro som spelat tillsamman­s i många år. Det tar sin tid innan vi hittar rätt kedjesamma­nsättninga­r och lär oss att spela ihop med varandra, säger Kettunen.

Det blev också sorti i finska cupen för ÅIF. Liganykoml­ingen Pelicans SB slog ut Sibbodamer­na i åttondelsf­inalerna med siffrorna 9–3. För Borgålaget PSS gick det däremot bättre. PSS tog sig till kvartsfina­l genom att slå NST med 10–2. Fanny Holmberg stod för hattrick i matchen.

PSS lyckades också vinna i lördagens ligaomgång då man slog Pelicans SB med 7–1. Holmberg hade en präktig helg då hon också i den matchen gjorde tre mål. PSS är ny tabelltvåa efter fyra omgångar.

 ?? FoTo: TommI WIllBerg ?? TROR PÅ FRAMSTEG. ÅIF:s lagkapten Anni Kettunen litar på att laget kommer i gång efter en tuff säsongssta­rt.
FoTo: TommI WIllBerg TROR PÅ FRAMSTEG. ÅIF:s lagkapten Anni Kettunen litar på att laget kommer i gång efter en tuff säsongssta­rt.

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland