Östnyland

Lovisa Tor biter sig fast i tabelltopp­en

Tredje raka segern på hemmaplan och fortsatt tabelletta i division ett för lovisa Tor.

- BEnny LiLjEndAhL

Lovisa Tor spelar just nu bra innebandy och vann i lördags mot Erä Viikingit Akatemia med siffrorna 8 –

4. Sju olika målgörare visar att årets trupp är både bred och kompetent.

– Det var en seger som kändes bra, säger Tors tränare Peik Salminen efter matchen. Försvarssp­elet fungerade fint och målvakten Niko Nordström var stabil.

Som ofta förr var det gästerna som tog ledningen, men redan vid första pausen hade Tor vänt till 3 –

1. Mellanperi­oden bjöd på endast ett mål och direkt i den sista akten gjorde Conny Lindblom säsongens första mål och siffrorna var 5 – 1. Hemmalaget hade efter det greppet om matchen och slutsiffro­rna 8 – 4 fastställd­e Dan Forsström genom att placera bollen i tom bur. Övriga målgörare var Jonathan Flinck (2), Nicolas Malmberg, Tatu Könönen, Elmo Lavonen och Petri Pöntinen.

Tor möter på söndag NST i Villmanstr­and och nästa hemmamatch spelas lördag 10 november mot Merikoski SBT.

Sibbolaget Ådalens IF fick däremot ge sig i Kyrkslätt mot Rangers. Efter två perioder var ställning 3 – 3 och i början av den tredje satte Miro Herlin 3 – 4 för ÅIF. Rangers gjorde efter det fyra raka mål innan Atte Huovinen med endast fyra sekunder kvar gjorde sitt andra mål och matchen slutade 7 – 5. Den 26 oktober möter ÅIF i hemmahalle­n FBC Turku.

?? FoTo: BeNNy lIljeNdahl ?? SKyTT. Jonathan Flinck gjorde två mål när Lovisa Tor vann. Nicolas Malmberg (nr 11) svarade för 1 + 1.
 ??  ?? MÅLET UPPnÅTT. Lagkapten Jessica Hanén och Futuras övriga damer fick i söndags fira segern över Villmanstr­andlaget PEPO och samtidigt klivet upp i fotbollstv­åan.