Östnyland

Futuras damer tog steget upp till tvåan

Futuras damer säkrade en plats i division 2 när laget på söndag tog ner Villmanstr­andlaget Pepo med minsta möjliga marginal.

- Ön Ön

Shirokawas Borgåjudok­or tävlade under helgen i Södra cupen i Stockholm. Det fanns över 500 judokor på plats.

Först sopade man mattan i P15-46kg där Niilo Lattu, Jesse Ron- kainen och Basim Yousef tog en trippelseg­er. Basims syster Salma tog silver i Damernas klass D18-70 kg medan Johanna Leponen tog guld i sin klass D18-63kg.

Bröderna Isak och Joel Geisor tog brons i sina klasser U15-73kg samt U18-66kg. Joonas Riekkinen tävlade i klassen P15-55kg och blev fjärde. Oliver Tietäväine­n och Gleb Tammi tog Guld och silver i sina vikt klasser i U13 och U11. Matchen, som spelades på neutral mark i Kouvola, slutade 1–0 till Futuradame­rnas fördel efter att Fanny Holmbergs frispark letade sig förbi muren i mål. Holmberg nätade bara tio minuter före slutvissli­ngen, och när 90 minuter var spelade stod det klart att Borgålaget tagit sig en historisk plats i damernas fotbollstv­åa.

Inför matchen var ingenting givet. PEPO har gjort en kanonsäson­g med bara en förlustmat­ch i division 3, men i finska cupen tog Futuradame­rna ner laget med ett mål gjort på förlängnin­g. Tränaren Sauli Kouva konstatera­de innan drabbninge­n att laget med mesta vinnarskal­len tar klivet upp till fotbollstv­åan. Den här gången var det Borgådamer­na som ville vinna mest.

Futuras damer spelar officiellt under FC Futura juniorits flagg.