Östnyland

ljus i mörkret piggar upp

Vår artikel om Borgå stads vinterbely­sning, som tändes i början av oktober, fick läsarna att ta till pennan. På Facebook ställde vi frågan om du tycker att det är trevligt med ljus i höstmörkre­t eller borde man vänta till närmare jul, och över femtio pers

-

Maj Hedenstam: Bollarna är så fina. Kan nog lysa redan. Hoppas bara att inte guldmattor­na kommer. Dom förstör allt, och de fina bollarnas sken försvinner.

Tatti Packalén: Uppskattar allt ljus i dessa mörka tider. Det må nu vara renar, bollar eller någonting annat. Mera ljus till folket, så blir vi alla lite gladare!

Anna Henning: Fint att ni tog upp frågan! Jag var så glad över den nya belysninge­n ifjol och nu harmar det så att den tänds i oktober! Jo, det är mörkt på kvällarna, men utebelysni­ngen hör ihop med jul och julstämnin­g. Den kunde tändas när det närmar sig lillajul. Tidigast i mitten av november, tycker jag. Gäller alldeles speciellt renarna.

Charlotta Andersin Fd Gädda: Tycker renarna hör till julen så för tidigt! Bollarna inne i stan är väl helt ok. Dessutom är ju hösten som vackrast nu med alla sina fina färger så de kunde väl ha väntat till början av november istället med ”vinter belysning”.

Håkan Djupsjöbac­ka: Det är skillnad på ljus och julbelysta dekoration­er. Jag personlige­n uppskattar Borgå stads ljusdekora­tioner i en mörk tid.

 ??  ??

Newspapers in Swedish

Newspapers from Finland