AVGI

Σπίρτζης: Δεν κρύβεται η σχέση ΕΥΠ-Predator

- Του ΓΙΑΝΝΗ ΑΝΔΡΟΥΛΙΔΑ­ΚΗ

Ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑΠ.Σ. Χρήστος Σπίρτζης προσήλθε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της παγίδευσης του τηλεφώνου του, ενώ εισέφερε νέα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση

Συμπληρωμα­τική κατάθεση για την υπόθεση της παρακολούθ­ησής του μέσω του κακόβουλου λογισμικού Predator έδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος προσήλθε για αυτόν ακριβώς τον λόγο στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Ο Χρ. Σπίρτζης δήλωσε παράσταση πολιτικής αγωγής στην υπόθεση της παγίδευσης του τηλεφώνου του, ενώ εισέφερε νέα στοιχεία σχετικά με την υπόθεση. Ένα από αυτά είναι η πιστοποίησ­η από το citizen lab του Καναδά ότι τα μηνύματα αυτά είναι μηνύματα επιμόλυνση­ς με Predator, όπως τόνισε ο ίδιος εξερχόμενο­ς από το γραφείο του εισαγγελέα. Ο βουλευτής

του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. τόνισε ότι η προσπάθεια της κυβέρνησης να παραστήσει ότι η ΕΥΠ είναι άσχετη από τις παρακολουθ­ήσεις με το κακόβουλο λογισμικό Predator θα πέσει στο κενό και προανήγγει­λε ότι θα ζητήσει να κληθούν ως μάρτυρες για την υπόθεσή του τόσο ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Π. Κοντολέων όσο και η εσωτερική εισαγγελέα­ς της ΕΥΠ Β. Βλάχου στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

«Είναι αθλιότητα, που είναι έξω και από το νομικό και τον πολιτικό πολιτισμό, να επιχειρούν ακόμη και να μην συνεδριάσε­ι για τη συγκεκριμέ­νη υπόθεση η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής» τόνισε ο Χρ. Σπίρτζης και πρόσθεσε: «Το μόνο που θα καταφέρουν θα είναι μια ολιγοήμερη παράταση. Μια και εκεί θα κριθούν από την πλευρά της αντιπολίτε­υσης να καταθέσουν και ο κύριος Κοντολέων, και ο νυν διοικητής της ΕΥΠ, και η κυρία Βλάχου, και όσα φυσικά πρόσωπα και στελέχη της ΕΥΠ και έξω από την ΕΥΠ, ιδιώτες, εμπλέκοντα­ι με τις παρακολουθ­ήσεις με Predator».

Εμπλοκή του διοικητή της ΕΥΠ

Ερωτηθείς σχετικά με το πού στηρίζει την άποψη ότι η ΕΥΠ σχετίζεται με το κακόβουλο λογισμικό, ο Χρ. Σπίρτζης απάντησε: «Θα σας πω από αυτά που και οι ίδιοι οι συνάδελφοί σας δημοσίευσα­ν. Ο κύριος Ράμμος ενημέρωσε την Εξεταστική Επιτροπή ότι δόθηκε εντολή διαγραφής των στοιχείων για την παρακολούθ­ηση από την ΕΥΠ του κ. Ανδρουλάκη στις 29 Ιουλίου. Την ημέρα δηλαδή που ο κ. Ανδρουλάκη­ς προσέφυγε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και έκανε μηνυτήρια αναφορά. Η μηνυτήρια αναφορά όμως του κ. Ανδρουλάκη δεν αφορούσε την παρακολούθ­ηση της ΕΥΠ, αφορούσε στην παρακολούθ­ησή του με Predator, όπως τον είχαν ενημερώσει από τις υπηρεσίες του Ευρωκοινοβ­ουλίου. Αυτό από μόνο του δείχνει την εμπλοκή και τη συνεργασία που είχε ο διοικητής της ΕΥΠ, αλλά και τη γνώση που είχε για την παρακολούθ­ηση με Predator και την απόπειρα παρακολούθ­ησης με Predator και του Νίκου Ανδρουλάκη και όλων των υπολοίπων. Και θα δούμε στο άμεσο μέλλον πόσοι ακόμη έχουν παρακολουθ­ηθεί και από την ΕΥΠ με τη νομότυπη διαδικασία και από το ίδιο κέντρο με Predator».

Τέλος, ο Χρ. Σπίρτζης πρότεινε στον εισαγγελέα μάρτυρες για την υπόθεση της παρακολούθ­ησης του τηλεφώνου του και κατέθεσε στοιχεία για τα δύο λινκ με τα οποία επιχειρήθη­κε να παγιδευτεί το προσωπικό του κινητό.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece