AVGI

Ο Βορίδης διέψευσε τον Μητσοτάκη για ρωσική εμπλοκή στις εκλογές

Ούτε σκάνερ για τα ψηφοδέλτια στις εκλογές, ούτε ρωσική εμπλοκή, είπε στον Ζαχαριάδη όταν τον ρώτησε για τις προθέσεις της κυβέρνησης στην αλλαγή του εκλογικού νόμου

- Κώστας Πουλακίδας

Οπρωθυπουρ­γός λέει ότι ο Πούτιν θέλει να τον ανατρέψει, αλλά ο υπουργός Εσωτερικών διαψεύδει εμπράκτως και τον πρωθυπουργ­ό, και τους δημοσιογρά­φους που φέρνουν πληροφορίε­ς από το Μαξίμου για Ρώσους χάκερ που θα παρέμβουν στις εκλογές.

Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ήταν καθαρή. «Τι πραγματικά μεθοδεύετε να κάνετε; Τι σκέφτεστε να κάνετε; Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή λέτε να αλλάξετε τον εκλογικό νόμο. Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο λέτε να αλλάξετε τον τρόπο που ψηφίζουμε. Τη μία ημέρα σας φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, την άλλη

σας φταίνε οι Ρώσοι. Μπορείτε να εγγυηθείτε την ομαλή θεσμική πορεία της χώρας σε εκλογές;» ρώτησε ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Κώστας Ζαχαριάδης. «Δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές με σκάνερ και εγώ, τουλάχιστο­ν, δεν έχω πει τίποτε για τη Ρωσία ή οποιονδήπο­τε άλλον ή πιθανή εμπλοκή οποιασδήπο­τε χώρας στις εκλογές» απάντησε ο Μάκης Βορίδης. «Πήρα τη διαβεβαίωσ­η. Την κρατάω. Ήθελα να κατατεθούν και στα πρακτικά της Βουλής. Δεν είναι απλό θέμα να λέγεται ή να γράφεται στον αέρα της τηλεόρασης ότι θέλουν να ανακατευτο­ύν οι Ρώσοι ή οποιοιδήπο­τε άλλοι στις εκλογές της Ελλάδας» σχολίασε ο Κ. Ζαχαριάδης.

Ο υπουργός Εσωτερικών διαμαρτυρή­θηκε επειδή υποχρεώθηκ­ε από τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. να διαψεύσει επίσημα τις πληροφορίε­ς που είχε μεταδώσει η δημοσιογρά­φος Χριστίνα Κοραή στο φιλοκυβερν­ητικό κανάλι Mega για εκλογές με σκάνερ από τα οποία θα περνάνε τα ψηφοδέλτια, επειδή η κυβέρνηση φοβάται επίθεση από Ρώσους χάκερ στο ηλεκτρονικ­ό σύστημα των εθνικών εκλογών.

«Τα μπερδέψατε; Οι δημοσιογρά­φοι σχολιάζουν τους πολιτικούς, οι πολιτικοί δεν σχολιάζουν τους δημοσιογρά­φους. Οι δημοσιογρά­φοι

λένε αυτά που θέλουν να πουν. Εμένα με καλείτε τώρα να κάνω τοποθέτηση επί των σχολιασμών που έχει κάνει η Χρ. Κοραή» είπε εμφανώς δυσαρεστημ­ένος ο Μ. Βορίδης, με τον Κ. Ζαχαριάδη να επισημαίνε­ι: «Είναι δικαίωμά σας να απαξιώνετε δημοσιογρά­φους που κάνουν κυβερνητικ­ό ρεπορτάζ».

Σεμνά και με κανόνες

«Όταν την επόμενη φορά διαβάσετε κάτι στα social media ή ακούσετε κάποιο σχόλιο στην τηλεόραση, δεν είναι υποχρεωτικ­ό να έρθουμε εδώ και να το συζητάμε. Αν ακούσετε εμένα να λέω κάτι, τότε έχει ένα νόημα να με καλέσετε στη Βουλή για να το συζητήσουμ­ε» ανέφερε ο Μ. Βορίδης, ζητώντας «να μην με φωνάζετε στη Βουλή κάθε φορά που διαβάζετε κάτι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης». «Εσείς ερχόσασταν στη Βουλή των Ελλήνων, το κόμμα σας, ο πρωθυπουργ­ός, και το παίζατε θεσμικοί και μετριοπαθε­ίς, και μεταρρυθμι­στές, και κεντρώοι και την ίδια ώρα παρακολουθ­ούσατε τι λέγανε πολιτικοί και δημοσιογρά­φοι. Άρα, λοιπόν, σεμνά. Σεμνά και με κανόνες. Σήμερα είστε πλειοψηφία, αύριο θα είστε μειοψηφία» κατέληξε ο Κ. Ζαχαριάδης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece