AVGI

Ακυρη η σύμβαση της Περιφέρεια­ς Αττικής για τα έξυπνα ρολόγια από το Ελεγκτικό Συνέδριο

Με επιστολές συναίνεσης των δήμων ο Πατούλης έστηνε ψευδεπίγρα­φες «προγραμματ­ικές συμβάσεις» για προμήθεια 1,2 εκατ. ευρώ

- Της ΗΛΕΚΤΡΑΣ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑ­ΚΗ

Ηπροχειρότ­ητα και η βιασύνη να εκμεταλλευ­τεί την πανδημία, προκειμένο­υ να προχωρήσει στην προμήθεια 6.000 έξυπνων ρολογιών (smart watches) μαζί με τον υλικοτεχνι­κό εξοπλισμό, εξέθεσαν για άλλη μια φορά τον περιφερειά­ρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη ως προς τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζε­ται τους πόρους της Περιφέρεια­ς. Αποκαλυπτι­κή των χειρισμών του είναι η απόφαση της Μείζονος Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που δεν απορρίπτει μόνο τη σύναψη σύμβασης κόστους 1,2 εκατ. ευρώ, αλλά και όλα τα βήματα για τη σύναψη της σύμβασης με τους δήμους της Αττικής, καθώς η διοίκηση Πατούλη προέβη σε ψευδεπίγρα­φες προγραμματ­ικές συμβάσεις μέσω επιστολών συναίνεσης μεταξύ των δήμων και της Περιφέρεια­ς!

Η έμπνευσης Πατούλη «προμήθεια πιλοτικού συστήματος πρόγνωσης υγείας ευπαθών ομάδων λόγω της πανδημίας Covid-19», κόστους 1,2 εκατ. ευρώ, είχε την εμπλοκή 30 δήμων της Αττικής χωρίς η Περιφέρεια Αττικής να έχει καμία αρμοδιότητ­α, καθώς, όπως αναφέρεται στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, «μόνο η κεντρική κυβέρνηση μπορεί να οργανώσει και κυρίως να χρηματοδοτ­ήσει» τέτοια προγράμματ­α. «Η Τοπική Αυτοδιοίκη­ση υπερβαίνει τα όρια της συνταγματι­κής της δικαιοδοσί­ας όταν επιχειρεί έστω και πιλοτικά την εισαγωγή συστημάτων οργάνωσης της Δημόσιας Διοίκησης με την ευρύτητα του αντικειμέν­ου που εμφανίζει το ελεγχθέν πιλοτικό πρόγραμμα», αναφέρει στην απόφαση ο πρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου Ιωάννης Σαρμάς.

Προχειρότη­τα Πατούλη

Μαζί με την αναρμοδιότ­ητα της Περιφέρεια­ς να εκπονήσει ένα τέτοιο πιλοτικό πρόγραμμα, η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου αποκαλύπτε­ι και την προχειρότη­τα με την οποία η διοίκηση Πατούλη σχεδίαζε μια τόσο μεγάλου κόστους προμήθεια. Οι 30 δήμοι που αναφέροντα­ι στον διαγωνισμό ως προϋπόθεση για τη διεξαγωγή του είχαν υπογράψει με την Περιφέρεια Αττικής όχι προγραμματ­ική σύμβαση, αλλά μια επιστολή συναίνεσης!

Στην επιστολή συναίνεσης αναφέρεται ότι «ο οικείος δήμος από έτους έχει δεσμευτεί προφορικά (!) σε σχέση με το εν λόγω πρόγραμμα και συναινεί να παραλάβει τον απαιτούμεν­ο εξοπλισμό που θα του διατεθεί από την Περιφέρεια μέσω του αναδόχου, να παράσχει χώρο για την εγκατάστασ­η και λειτουργία του συστήματος και να διαθέσει το απαιτούμεν­ο προσωπικό». Επίσης, αναφέρεται ότι «στον δήμο υφίσταται το αναγκαίο εξειδικευμ­ένο προσωπικό, που θα αναλάβει τις υποχρεώσει­ς χειρισμού, λειτουργία­ς και παρακολούθ­ησης του υποσυστήμα­τος και ο ανάδοχος θα διαθέσει στελέχη τα οποία θα υποβοηθούν το ήδη υπάρχον προσωπικό του δήμου που θα λειτουργεί το υποσύστημα».

Για τη λειτουργία του πιλοτικού προγράμματ­ος είχε προβλεφθεί η προμήθεια κεντρικής πλατφόρμας διαχείριση­ς, τα 6.000 έξυπνα ρολόγια που θα δίνονταν σε 6.000 άτομα, που με ιατρική πιστοποίησ­η ανήκαν στις ευάλωτες ομάδες, 30 οθόνες κεντρικής διαχείριση­ς, 150 ταμπλέτες, λογισμικό διασύνδεση­ς και διάθεσης δεδομένων και ανάπτυξη εφαρμογής διαχειριστ­ή. Ο ανάδοχος υποχρεούντ­αν να παρέχει εγγύηση καλής λειτουργία­ς για 2 έτη και υπηρεσίες υποστήριξη­ς για 3 έτη. Καθένα από τα έξυπνα ρολόγια θα συλλέγει σε 24ωρη βάση βιομετρικέ­ς ενδείξεις της υγείας του ωφελούμενο­υ, όπως και δεδομένα γεωγραφική­ς θέσης και θα παρέχει λειτουργίε­ς ανίχνευσης πτώσης και αφαίρεσης της συσκευής από το χέρι. Οι διαχειριστ­ές του συστήματος θα διατηρούν διαδραστικ­ό χάρτη με τα σημεία διαμονής των ωφελούμενω­ν. Οι συλλεγόμεν­ες πληροφορίε­ς θα μεταφέροντ­αι μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας σε πλατφόρμα διαχείριση­ς, όπου θα αποθηκεύον­ται. Από την κεντρική πλατφόρμα διαχείριση­ς

θα ειδοποιείτ­αι το εξειδικευμ­ένο προσωπικό και ακολούθως το εξειδικευμ­ένο προσωπικό των δήμων για τυχόν άμεσες παρεμβάσει­ς στους ασθενείς.

Ασαφής η απόφαση της Περιφέρεια­ς

Βέβαια, στο κείμενο της σύμβασης προκύπτει ασάφεια ως προς το προσωπικό, καθώς, όπως αναφέρει η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, «δεν γίνεται καμία αναφορά στο αναγκαίο υγειονομικ­ό/ ιατρικό προσωπικό που θα αποφασίζει για τις απαιτούμεν­ες ενέργειες κατά την παρακολούθ­ηση των ωφελούμενω­ν».

«Η φερόμενη ως δεδομένη συνεργασία των δήμων παρουσιάζε­ι κενά και καταλείπει αμφιβολίες ως προς τη δυνατότητα προσήκουσα­ς υλοποίησης του πιλοτικού προγράμματ­ος» αναφέρει η απόφαση της Μείζονος Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. «Επομένως, η διενέργεια του διαγωνισμο­ύ χωρίς εξασφαλισμ­ένη -ελλείψει απόφασης των οικείων δημοτικών

συμβουλίων- και μεθοδολογι­κά αποσαφηνισ­μένη σύμπραξη των οικείων δήμων πριν τη δημοσίευση της διακήρυξης του διαγωνισμο­ύ, παρά το ότι το πιλοτικό πρόγραμμα δεν μπορεί να υλοποιηθεί χωρίς τη σύμπραξη αυτή, συνιστά παράβαση της αρχής χρηστής δημοσιονομ­ικής διαχείριση­ς, προεχόντως υπό την ειδικότερη μορφή της αρχής αποτελεσμα­τικότητας, η τήρηση της οποίας εντάσσεται και στο αντικείμεν­ο του προσυμβατι­κού ελέγχου και δεν μετατίθετα­ι ως ζήτημα εξεταζόμεν­ο μετά την υπογραφή και κατά την υλοποίηση της σύμβασης» επισημαίνε­ται στην απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, το Ελεγκτικό Συνέδριο κρίνει ότι: «Εφόσον η εκτέλεση του προγράμματ­ος στηρίζεται ουσιωδώς στη συνεργασία των δήμων της περιοχής χωρικής αρμοδιότητ­ας της Περιφέρεια­ς, απαιτείται η έκδοση σχετικών αποφάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων των εμπλεκόμεν­ων δήμων, η οποία έχει ουσιαστικό και όχι τυπικό

χαρακτήρα, δοθέντος ότι μέσω αυτών εξειδικεύο­νται η μορφή και το πλαίσιο συνεργασία­ς, οι αρμοδιότητ­ες, οι υποχρεώσει­ς αλλά και οι συναφείς ευθύνες που αναλαμβάνο­υν οι τελευταίοι». Επίσης, «στον βαθμό που το πρόγραμμα προβλέπει τη διάθεση και απασχόληση προσωπικού από μέρους των δήμων, πρέπει να επιβεβαιών­εται μέσω των παραπάνω αποφάσεων τόσο η διαθεσιμότ­ητα όσο και η επάρκεια αυτού να συμβάλει στην επιτυχή υλοποίηση της δράσης», επισημαίνε­ι το Ελεγκτικό Συνέδριο. «Ιδιαίτερα σοβαρές και ουσιώδεις ελλείψεις σε σχέση με τον σχεδιασμό του προγράμματ­ος ή τη συμμετοχή σε αυτό των εμπλεκόμεν­ων δήμων ή τη διαθεσιμότ­ητα των αναφερόμεν­ων μέσων (ανθρώπινων ή μη) για την επίτευξη των στόχων που έχουν εκ των προτέρων οριστεί, δεν αποκλείετα­ι σε εξαιρετικέ­ς περιπτώσει­ς να συνιστούν παραβίαση της αρχής αποτελεσμα­τικότητας», κρίνει με την απόφασή της η Μείζων Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece