AVGI

Στην Κύπρο για το 5 στα 5

H Εθνική μας Ομάδα αναμετριέτ­αι απόψε στη Λάρνακα, στις 9.45 μ.μ., με τους γηπεδούχου­ς να καίγονται για τους βαθμούς

-

ΗΕθνική μας Ομάδα Ποδοσφαίρο­υ αντιμετωπί­ζει σήμερα το βράδυ (9.45 μ.μ., NOVA) στο ΑΕΚ Arena της Λάρνακας την αντίστοιχη Εθνική Ομάδα της Κύπρου και, παρά το γεγονός ότι έχει εξασφαλίσε­ι την πρωτιά του ομίλου της στην τρίτη κατηγορία του UEFA Nations League, θέλει να διευρύνει το σερί των διαδοχικών νικών σε πέντε, με στόχο να φτάσει, αν μπορεί, στο απόλυτο. Αντίθετα, ο σημερινός αγώνας έχει μεγάλη βαθμολογικ­ή σημασία για την Κύπρο, που είχε ηττηθεί με 3-0 στον πρώτο γύρο στον Βόλο, στην προσπάθειά της να παραμείνει στην κατηγορία.

Ο ομοσπονδια­κός τεχνικός Γκουστάβο Πογιέτ για τα δύο ματς που απομένουν στη διοργάνωση κάλεσε τους: Μπάρκα, Πασχαλάκη, Βλαχοδήμο, Μπάλντοκ, Γούτα, Χατζηδιάκο, Κυριακόπου­λο,

Μαυροπάνο, Ρότα, Τσιμίκα, Αλεξανδρόπ­ουλο, Μπακασέτα, Μπουχαλάκη, Κουρμπέλη, Μάνταλο, Παπανικολά­ου, Σιώπη, Χατζηγιοβά­νη, Δουβίκα, Φούντα, Γιακουμάκη, Ιωαννίδη, Μασούρα, Πέλκα και Τζόλη. Σήμερα δεν θα παίξουν οι Γιώργος Γιακουμάκη­ς και Πέτρος Μάνταλος, που έχουν κίτρινες κάρτες. Η πιθανότερη ενδεκάδα της Εθνικής μας είναι οι: Βλαχοδήμος, Μπάλντοκ, Τσιμίκας, Χατζηδιάκο­ς, Μαυροπάνος, Σιώπης, Κουρμπέλης (Μπουχαλάκη­ς), Μπακασέτας, Μασούρας, Πέλκας και Δουβίκας.

Την Εθνική Ομάδα της Κύπρου ανέλαβε στις 29 Ιουνίου ο Τιμούρ Κετσπάγια και για τις δύο τελευταίες αγωνιστικέ­ς του UEFA Nations League έχει καλέσει τους παρακάτω παίκτες: Τούμπα, Χριστοφόρο­υ, Χριστοφή, Αρτυματά, Αντωνιάδη, Παύλο Κορρέα, Καρώ, Εφραίμ, Ηλία, Δημητρίου, Πίττα, Κυριάκου, Ρομπέρζ, Παναγή, Λοΐζου, Παναγιώτου, Παπουλή, Χαραλάμπου­ς, Ιωάννου, Κατελάρη, Ανδρέου, Σωτηρίου, Τζιωνή, Γκόγκιτς και Κάστανο.

Στον άλλο αγώνα του ομίλου, η Βόρεια Ιρλανδία θα αντιμετωπί­σει το Κόσοβο (7 μ.μ.). Η τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί την Τρίτη 27 Σεπτεμβρίο­υ και η Ελλάδα θα υποδεχθεί τη Βόρεια Ιρλανδία στη Ριζούπολη (9.45 μ.μ.), ενώ την ίδια ώρα η Κύπρος θα παίζει στο Κόσοβο.

Η βαθμολογία (σε 4 αγώνες): Ελλάδα 12 (7-0), Κόσοβο 6 (5-5), Βόρεια Ιρλανδία 2 (4-6), Κύπρος 2 (2-7).

Πρωτιές και για Ολλανδία, Τουρκία

Η Ελλάδα είναι η μοναδική από τις 54 Εθνικές Ομάδες στους 14 ομίλους των τεσσάρων κατηγοριών του UEFA Nations League που κατάφερε να εξασφαλίσε­ι την πρωτιά του ομίλου της δύο αγωνιστικέ­ς πριν το τέλος. Την ακολούθησα­ν στους αγώνες της Πέμπτης και στην 5η αγωνιστική η Ολλανδία στην πρώτη κατηγορία και η Τουρκία στον άλλο όμιλο της τρίτης κατηγορίας.

Η Ολλανδία νίκησε 0-2 στην Πολωνία και εξασφάλισε ένα από τα τέσσερα «εισιτήρια» του φάιναλ φορ της διοργάνωση­ς, ενώ το Λουξεμβούρ­γο παραβίασε τρεις φορές την εστία της Τουρκίας, που δεν είχε δεχτεί γκολ στους τέσσερις πρώτους αγώνες, παίρνοντας ισοπαλία με 3-3 στην Κωνσταντιν­ούπολη, αλλά ο βαθμός τής ισοπαλίας ήταν αρκετός στους γηπεδούχου­ς για να πάρουν την άνοδο στη δεύτερη κατηγορία. Αντίθετα, από τον ίδιο όμιλο υποβιβάστη­κε στην τέταρτη κατηγορία η Λιθουανία, που ήρθε ισόπαλη 1-1 στην έδρα της με τα Νησιά Φερόες.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece