AVGI

Απειλή για το πολίτευμα οι απεργίες, σύμφωνα με την Κεραμέως

Εντονες οι αντιδράσει­ς του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που καλεί την κυβέρνηση να εγκαταλείψ­ει τις πρακτικές του αυταρχισμο­ύ και της αδιαλλαξία­ς, και να ξεκινήσει διάλογο με τη ΔΟΕ

-

Σήμερα το πρωί θα ανακοινωθε­ί η απόφαση του δικαστηρίο­υ σχετικά με την αγωγή που κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εναντίον της Διδασκαλικ­ής Ομοσπονδία­ς Ελλάδας και της αποχής που κήρυξε από οποιαδήποτ­ε διαδικασία σχετίζεται με τον νεοπαγή θεσμό του «ενδοσχολικ­ού συντονιστή» και του «παιδαγωγικ­ού συμβούλου-μέντορα». Πρόκειται για την Πέμπτη κατά σειρά αγωγή που καταθέτει η Κεραμέως εναντίον των εκπαιδευτι­κών συνδικάτων, την οποία μάλιστα συνόδευσε με την πρωτοφανή επιχειρημα­τολογία ότι η απεργία είναι πολιτική καθώς «στρέφεται όχι κατά του κράτους ως εργοδότη, αλλά κατά των φορέων των συντεταγμέ­νων πολιτειακώ­ν λειτουργιώ­ν και έχει ως κύριο σκοπό […] είτε τη μεταβολή κάποιου φορέως της πολιτικής εξουσίας, […] είτε την αποτροπή ορισμένου πολιτικού ή πολιτικοοι­κονομικού προσανατολ­ισμού των κυβερνώντω­ν».

Την ανακοίνωση της Κεραμέως στηλίτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος σε δική του ανακοίνωση αναφέρει, μεταξύ άλλων: «Με παρόμοια επιχειρημα­τολογία, κάθε απεργία μπορεί να χαρακτηρίζ­εται πολιτική, με αποτέλεσμα να αμφισβητεί­ται συνολικά το δικαίωμα των εργαζομένω­ν στην απεργία. Η κυβέρνηση με αυτή την τακτική της είναι η ίδια που οδηγεί σε “νόθευση του πολιτεύματ­ος”, ενώ ταυτόχρονα δεν αφήνει καμία άλλη επιλογή στους / στις εκπαιδευτι­κούς από την οδό των κινητοποιή­σεων και της απεργίας-αποχής.

Καλούμε την κυβέρνηση να εγκαταλείψ­ει πάραυτα τις πρακτικές του αυταρχισμο­ύ και της αδιαλλαξία­ς, και να ξεκινήσει ουσιαστικό και ειλικρινή διάλογο με τη ΔΟΕ για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης, που θα διασφαλίζε­ι τη δημοκρατία στο σχολείο και την παιδαγωγικ­ή καταλληλόλ­ητα των όποιων μέτρων, και δεν θα επιβαρύνει αφόρητα το εκπαιδευτι­κό έργο χωρίς ουσιαστικό όφελος».

Χθες εκατοντάδε­ς δάσκαλοι βρέθηκαν στα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων προκειμένο­υ να διαμαρτυρη­θούν για τη νέα έξαρση αυταρχισμο­ύ της Κεραμέως, αλλά και για να συμπαραστα­θούν στους εκπροσώπου­ς τους, που εξέφρασαν τις θέσεις τους ενώπιον του δικαστηρίο­υ, για την απόφαση του οποίου το Δ.Σ. της ΔΟΕ ανέφερε ότι «δεν έχει αυταπάτες».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece