AVGI

Στην Κύπρο έχασε το αήττητο

Η Εθνική Ελλάδας σήμερα (9.45 μ.μ.) κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία για τελευταία φορά στη γ΄ κατηγορία του UEFA Nations League

-

Στο γήπεδο της Λάρνακας σταμάτησε η αήττητη πορεία της Ελλάδας στον 2ο όμιλο της γ’ κατηγορίας του UEFA Nations League. Η Κύπρος υποχρέωσε την ελληνική ομάδα στην πρώτη ήττα της με 10, ενώ είναι και η πρώτη που σκοράρει απέναντι στην άμυνα της ομάδας του Γκουστάβο Πογιέτ στη διοργάνωση.

Το μοναδικό γκολ της συνάντησης σημείωσε ο Τζιωνής στο 18’, αλλά ο αγώνας στιγματίστ­ηκε από την ακύρωση του γκολ της ισοφάρισης στο 87’ από τον Φούντα (φωτό), που δεν μέτρησε ο Λευκορώσος Κουλμπάκοφ με τη συμβολή και του VAR, παρότι είναι οφθαλμοφαν­ές πως ούτε οφσάιντ υπήρξε ούτε Έλληνας παίκτης παρεμπόδισ­ε τον αντίπαλο τερματοφύλ­ακα. Ο Φούντας είχε και σουτ στο 64’, που απέκρουσε ο Παναγή και η μπάλα πήγε στη συνέχεια στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Κύπρος διατήρησε με τους τρεις βαθμούς τις ελπίδες της να αποφύγει την τελευταία θέση του ομίλου και τον υποβιβασμό στη γ’ κατηγορία, καθώς πριν από λίγο η Βόρεια Ιρλανδία νικούσε με ανατροπή 2-1 το Κόσοβο.

Η Εθνική μας ομάδα ολοκληρώνε­ι σήμερα (9.45 μ.μ., Nova) την παρουσία της στη γ’ κατηγορία της διοργάνωση­ς υποδεχόμεν­η στη Ριζούπολη τη Βόρεια Ιρλανδία και θέλει να τελειώσει με νίκη, όπως έκανε και στην πρεμιέρα στις 2 Ιουνίου στο Μπέλφαστ.

Ο αγώνας είναι μόνο γοήτρου για την Εθνική μας ομάδα, καθώς έχει εξασφαλίσε­ι την πρώτη θέση του ομίλου, αλλά έχει μεγάλο ενδιαφέρον στη μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμο­ύ, με τις τρεις ομάδες να κινδυνεύου­ν. Το Κόσοβο των 6 βαθμών υποδέχεται την Κύπρο των 5, ενώ 5 έχει και η Βόρεια Ιρλανδία, αλλά υπερτερεί στη διαφορά τερμάτων της Κύπρου κατά τρία γκολ. Η Κύπρος θέλει καλύτερο αποτέλεσμα από τη Βόρεια Ιρλανδία για να σωθεί.

Η βαθμολογία (σε 5 αγώνες): Ελλάδα 12, Κόσοβο 6, Βόρεια Ιρλανδία 5, Κύπρος 5.

• Η νίκη της Εθνικής Νέων με 3-0 επί της Ανδόρας, σε συνδυασμό με την επικράτηση της Τσεχίας με 3-2 απέναντι στην Ελβετία στο δεύτερο παιχνίδι του Α’ ομίλου, «κλείδωσε» και μαθηματικά την πρόκριση της ελληνικής ομάδας στην Elite Round του θεσμού από τη δεύτερη αγωνιστική της προκριματι­κής φάσης του Euro U19.

Η Ελλάδα είχε νικήσει με 2-0 και την Ελβετία και τώρα θα αντιμετωπί­σει την Τσεχία για την πρωτιά του ομίλου.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece