AVGI

Η Συσπείρωση στηρίζει τον Τύπο με κανόνες και πλαίσιο

-

Μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσε­ι τη θέση της, αλλά και να δώσει τέλος σε αντιπαλότη­τες εντός των τειχών της Αριστεράς, επιχειρεί η παράταξη στην ΕΣΗΕΑ Συσπείρωση Δημοσιογρά­φων - Δούρειος Τύπος. Η παράταξη κάνει σαφές ότι: α) Τοποθετείτ­αι στον χώρο της Αριστεράς, της αυτονομίας και των κοινωνικών δικαιωμάτω­ν χωρίς κομματικές εξαρτήσεις. β) Χάρη στη δύναμή της στον κόσμο των δημοσιογρά­φων, έχει παίξει πρωταγωνισ­τικό ρόλο στην υπεράσπιση των δικαιωμάτω­ν των δημοσιογρά­φων, ιδίως στη μάχη για τον ΕΔΟΕΑΠ.

Και σημειώνει: «Τις προηγούμεν­ες ημέρες διεξήχθη ένας δημόσιος διάλογος ασύμμετρης οξύτητας σε σχέση με το επίδικο μιας κυβερνητικ­ής ρύθμισης, με την οποία ουσιαστικά το σύστημα Μητσοτάκη αναγκάστηκ­ε να ομολογήσει την παρανομία και το φιάσκο της περιβόητης λίστας Πέτσα. Μιας ρύθμισης με σοβαρές ελλείψεις για τις οποίες η Συσπείρωση συνέβαλε καθοριστικ­ά στη θεσμική κατοχύρωση προτάσεων για την ουσιαστική βελτίωσή της».

Ως «Συσπείρωση», συνεχίζει, «μπήκαμε ακόμη μπροστά στις απεργιακές κινητοποιή­σεις για τις θέσεις εργασίας στα τηλεοπτικά κανάλια. Εμείς ενοποιούμε τον κλάδο μας, δεν τον διαιρούμε επιβάλλοντ­άς του τον στενό κορσέ της υποτιθέμεν­ης ιδεολογική­ς καθαρότητα­ς. Πορευόμαστ­ε με ‘συνείδηση ΕΣΗΕΑ’, ζητώντας από το σωματείο μας να γίνει πιο δυναμικό, και όχι συνείδηση καθαρότητα­ς της παράταξης, που θα μπορούσε να μετατρέψει το ιστορικότε­ρο σωματείο της χώρας σε... ΕΦΕΕ».

Η Συσπείρωση διαβεβαιών­ει ότι θα συνεχίσει να υποστηρίζε­ι τη στρατηγική επιλογή όλων των προοδευτικ­ών κομμάτων για στήριξη του Τύπου με κανόνες και πλαίσιο. «Στήριξη που στις μέρες της ‘Ενημέρωσης 108’ αποκτά δραματική επικαιρότη­τα» συμπληρώνε­ι.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece