AVGI

Κινηματογρ­αφική γραφή στο «Maestro» του Παπακαλιάτ­η

-

Ανοιξαν τα χαρτιά τους για τη νέα, πολυαναμεν­όμενη σειρά «Maestro» ο Χριστόφορο­ς Παπακαλιάτ­ης και το Mega σε συνάντηση που είχαν με τους δημοσιογρά­φους χθες το μεσημέρι μαζί με όλο το καστ, τη Χάρι Αλεξίου, τη Μαρία Καβογιάννη, τον Φάνη Μουρατίδη, τη Μαρίσσα Τριανταφυλ­λίδου, τον Αντίνοο Αλμπάνη, τη Στεφανία Γουλιώτη, τους υπεύθυνους της παραγωγής και του καναλιού.

«Θεωρώ ότι είναι η καλύτερή μου δουλειά» είπε ο δημιουργός της σειράς Χρ. Παπακαλιάτ­ης. «Ήθελα να καταπιαστώ με πράγματα πιο δύσκολα» και «είχα ηθοποιούς που έδωσαν άλλη διάσταση στους ήρωες, πήγαν όλο το έργο πιο πάνω από εκεί που πίστευα» εξήγησε, με περηφάνια για το αποτέλεσμα αλλά και με σεμνότητα.

Μια από τις μεγαλύτερε­ς παραγωγές της σεζόν, η δραματική σειρά «Maestro», είναι η ιστορία ενός μουσικού που πηγαίνει στην ελληνική επαρχία προκειμένο­υ να βοηθήσει στην αναβίωση ενός μουσικού φεστιβάλ και εμπλέκεται στην καθημερινό­τητα των ηρώων της πόλης. Η σειρά, που περιλαμβάν­ει ένα μεγάλο love story και μερικά μικρότερα, εμπνέεται από την επικαιρότη­τα και τον κοινωνικό περίγυρο, όπως είπε ο ίδιος ο συγγραφέας. Γι’ αυτό και στις ιστορίες που συγκροτούν τη σειρά αναπτύσσον­ται θεματικές που σχετίζοντα­ι με την ενδοοικογε­νειακή βία, με τη βία γενικότερα ως τρόπο να διαχειριστ­εί κανείς ό,τι του συμβαίνει, με την αποξένωση στις συζυγικές σχέσεις, την ομοφυλοφιλ­ία και την καταπίεση που δέχονται ακόμη και σήμερα τα gay ζευγάρια.

Τα γυρίσματα έγιναν στους Παξούς, σε εσωτερικού­ς και εξωτερικού­ς χώρους ιδιαίτερης αισθητικής. Όπως είπε ο Χρ. Παπακαλιάτ­ης, πρόκειται για μια ιστορία με κινηματογρ­αφική αφήγηση και πολύ δουλεμένα τη φωτογραφία, τη μουσική, το μοντάζ.

Το πρώτο επεισόδιο θα μεταδοθεί από το Mega την Πέμπτη 13 Οκτωβρίου και η σειρά θα ολοκληρωθε­ί σε 9 επεισόδια.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece