AVGI

Αρνήθηκαν το κατηγορητή­ριο Παπαγγελόπ­ουλος και Τουλουπάκη

- Γ.Ανδρ.

Αθώοι για όλες τις κατηγορίες δήλωσαν ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίο­υ ο πρώην αναπληρωτή­ς υπουργός Δικαιοσύνη­ς Δ. Παπαγγελόπ­ουλος και η πρώην εισαγγελέα­ς κατά της διαφθοράς Ελ. Τουλουπάκη.

Στην έναρξη της διαδικασία­ς, μετά την αποβολή της εισαγγελέω­ς Γ. Τσατάμη από την πολιτική αγωγή και την απόρριψη των αρχικών ενστάσεων της υπεράσπιση­ς σχετικά με τη νομιμότητα της σύνθεσης της έδρας, ο πρώην υπουργός και η δικαστικός αρνήθηκαν όλο το κατηγορητή­ριο.

Ο Δ. Παπαγγελόπ­ουλος ανέφερε: «Δηλώνω αθώος για τις δύο κατηγορίες. Για την πρώτη κατηγορία δεν έχω καμία απολύτως σχέση και απολύτως καμία ευθύνη.

Τα έγγραφα αυτά της μηνυτήριας αναφοράς του ΠΑΣΟΚ κατατέθηκα­ν στην κυρία Ράικου πριν την αντικαταστ­ήσει η κυρία Τουλουπάκη και η κυρία Ράικου αποφάσισε να τα ενσωματώσε­ι στην άλλη δικογραφία.

Για την άλλη κατηγορία θα αντικρούσω τα ψεύδη τους όχι με τον λόγο μου κόντρα στον δικό τους, αλλά με τον λόγο τους κόντρα στον δικό τους λόγο. Όσα είπαν στους εισαγγελεί­ς Ζαχαρή και Σοφουλάκη και όσα είπαν στην Προανακριτ­ική Επιτροπή στη Βουλή. Εκτός από τις αντιφάσεις τους, που αγγίζουν τα όρια του παραλογισμ­ού, τα ψεύδη τους είναι αυταπόδεικ­τα. Η αλήθεια είναι σημείο αναφοράς. Αν λες αλήθεια, λες πάντα τα ίδια. Αν ψεύδεσαι, ξεχνάς και επινοείς ψέματα». Με τη σειρά της, η Ελ. Τουλουπάκη προέβη σε μια πολύ πιο λιτή δήλωση: «Αρνούμαι παντελώς την κατηγορία και θα αποδείξω στην πορεία το ψευδές όσων μου αποδίδοντα­ι». Στη συνέχεια, από την πλευρά του Δ. Παπαγγελόπ­ουλου κατατέθηκε ένσταση που αφορούσε την αοριστία του κατηγορητη­ρίου.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece