AVGI

Επρεπε να σας λένε βαρκάρη του Αχέροντα

- Αντώνης Ραυτόπουλο­ς

Εσάς δεν έπρεπε να σας λένε υπουργό Υγείας της Ελληνικής Δημοκρατία­ς, κύριε Πλεύρη.

Έπρεπε να σας λένε βαρκάρη του Αχέροντα» ανέφερε ο Παύλος Πολάκης απευθυνόμε­νος στα υπουργικά έδρανα κατά τη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, με αιχμή τη μελέτη Λύτρα, προειδοποι­ώντας πως θα αναζητηθού­ν ποινικές ευθύνες.

Ο Παύλος Πολάκης ανέφερε ότι «η μελέτη Λύτρα

-την κάνω με ελαφρά πηδηματάκι­α Τσιόδρα που υπέγραψε τη μισή μελέτη, την άλλη μισή δεν την υπέγραψε μην τον μαλώσει ο Μητσοτάκης­ξεβράκωσε την κυβέρνηση». Επίσης, ξεκαθάρισε: «Όμως εγώ σας έλεγα γιατί ποντάρετε, βρε άσχετοι, όλα τα όπλα μόνο στο εμβόλιο; Αυτό έχει ενδείξεις, βοηθάει. Αλλά όταν ο άλλος αρρωσταίνε­ι, θέλει θεραπείες, θέλει ΜΕΘ, θέλει προσωπικό.

Αυτό δεν κάνατε. Είναι εγκληματικ­ή η διαχείριση και η μελέτη Λύτρα και όσα θα βγουν μέχρι το τέλος θα είναι ο δρόμος που θα οδηγηθείτε, κύριε Πλεύρη, για ποινικές ευθύνες στο Ειδικό Δικαστήριο».

Η καταστροφι­κότερη διαχείριση της πανδημίας στην Ευρώπη

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι η υγειονομικ­ή τραγωδία στη χώρα σχετίζεται με το γεγονός ότι είχαμε την πιο αδιαφανή, αυταρχική, ιδεοληπτικ­ή και καταστροφι­κή διαχείριση της πανδημίας στην Ευρώπη. Ο τομεάρχης Υγείας της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης τόνισε ότι η υγειονομικ­ή τραγωδία δεν οφείλεται σε διαχειριστ­ική ανικανότητ­α, αλλά στην πολιτική επιλογή της κυβέρνησης να μην στηρίξει επαρκώς το ΕΣΥ. Σε σχέση με τη νέα μελέτη Λύτρα, υπογράμμισ­ε ότι αφήνει βαρύτατα εκτεθειμέν­η την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργ­ό.

Ο Κοντολέων της Υγείας

«Δεν είστε ο λέων της υγείας. Είστε ο Κοντολέων της Υγείας!» σημείωσε η Δώρα Αυγέρη απευθυνόμε­νη στον Θάνο Πλεύρη. «Δεν μπορείτε να κρυφτείτε. Ούτε εσείς, ούτε και ο πολιτικός σας προϊστάμεν­ος, ο πρωθυπουργ­ός, μαζί με τον οποίο φέρετε ακέραια την αντικειμεν­ική πολιτική ευθύνη! Είστε υπεύθυνοι γι’ αυτή την τραγωδία.

Είστε υπόλογοι!» πρόσθεσε η αναπληρώτρ­ια τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και επισήμανε ότι η μελέτη Λύτρα αποδεικνύε­ι ότι απ’ όταν ανέλαβε ο Θάνος Πλεύρης η πανδημία επιδεινώθη­κε.

Αμετακίνητ­α απαθής ο Πλεύρης

Την ίδια ώρα, συνεχίζετα­ι η προσπάθεια απαξίωσης της μελέτης Λύτρα από την κυβέρνηση, με τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη να κάνει λόγο από βήματος της Βουλής για «στατιστική ανάλυση δεδομένων». Ισχυρίστηκ­ε μάλιστα πως

«πάντοτε είχαμε αυξημένη θνητότητα στις ΜΕΘ», ενώ υποστήριξε πως η ανισότητα ανάμεσα στο κέντρο και στην επαρχία δεν δημιουργήθ­ηκε την περίοδο της υγειονομικ­ής κρίσης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece