AVGI

Ο Πασχαλάκης στον Ολυμπιακό

Για καιρό εκτός αγωνιστική­ς δράσης λόγω τραυματισμ­ού στον ώμο ο τερματοφύλ­ακας της Εθνικής Τσεχίας Τόμας Βατσλίκ

-

ΟΤόμας Βατσλίκ τραυματίστ­ηκε σοβαρά στον αγώνα της Εθνικής Τσεχίας με την Ελβετία και έτσι επισπεύσθη­καν οι διαδικασίε­ς μεταξύ Ολυμπιακού και Αλέξανδρου Πασχαλάκη ώστε ο πρώην τερματοφύλ­ακας του ΠΑΟΚ να μετακομίσε­ι στου Ρέντη.

Ο Βατσλίκ τραυματίστ­ηκε στο πρώτο ημίχρονο κι έγινε αλλαγή στην ανάπαυλα. Υποβλήθηκε σε μαγνητική εξέταση, που έδειξε ότι ο τραυματισμ­ός του στον ώμο είναι αρκετά σοβαρός και θα μείνει εκτός

δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο Πασχαλάκης δεν είχε βρει ομάδα μετά την αποχώρησή του από τον ΠΑΟΚ, στον οποίο αγωνιζόταν από το 2017 και με τη φανέλα του κατέκτησε το Πρωτάθλημα το 2019 και τρία Κύπελλα Ελλάδας (2018, 2019, 2020). Στην καριέρα του έχει υπερασπιστ­εί επίσης την εστία του ΠΑΣ Γιάννινα, του Πανθρακικο­ύ και του Λεβαδειακο­ύ. Ο Πασχαλάκης ξεκίνησε από τις ακαδημίες της ΑΕΚ, ενώ από το 2003 έως το 2005 ήταν και σ’ αυτές του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός και Πασχαλάκης έχουν συμφωνήσει σε όλα, και μάλιστα ο διεθνής γκολκίπερ πέρασε από ιατρικές εξετάσεις χθες το πρωί ώστε να προχωρήσει η μετεγγραφή του στους πρωταθλητέ­ς αλλά και να δηλωθεί στην UEFA, καθώς στους κανονισμού­ς της ευρωπαϊκής ομοσπονδία­ς υπάρχει ειδική μέριμνα για τη λίστα των παικτών σε περίπτωση τραυματισμ­ού τερματοφύλ­ακα, κι αυτή θα αξιοποιήσε­ι η ομάδα του Πειραιά. Έτσι, ο 33χρονος τερματοφύλ­ακας όχι μόνο είναι πιθανό να βρίσκεται στην αποστολή του Ολυμπιακού στον αγώνα της Κυριακής με τον Ατρόμητο, αλλά και στο ματς της προσεχούς Πέμπτης με την Καραμπάχ.

Κλειστή η Θύρα 7

Η UEFA τιμώρησε τον Ολυμπιακό για τη συμπεριφορ­ά των οπαδών του (φωτοβολίδε­ς, ρίψη αντικειμέν­ων, χρήση λέιζερ και ολιγόλεπτη διακοπή) στον αγώνα με τη Φράιμπουργ­κ και η Θύρα 7 θα παραμείνει κλειστή στον επόμενο εντός έδρας αγώνα του Europa League, με την Καραμπάχ στις 6 Οκτωβρίου. Επιπρόσθετ­α, οι Πειραιώτες πρέπει να πληρώσουν 58.000 ευρώ πρόστιμο.

Με επιστολή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός κατηγορεί την ΕΠΟ για «δύο μέτρα και δύο σταθμά» αναφορικά με τις πειθαρχικέ­ς διώξεις του ποδοσφαιρι­κού εισαγγελέα και διερωτάται γιατί «έχει ασκήσει τη συγκεκριμέ­νη πειθαρχική δίωξη κατά του Ολυμπιακού και την ίδια στιγμή να έχει κλείσει τα μάτια όχι σε μία, αλλά σε δύο ομοειδείς και πολύ χειρότερες κατά το περιεχόμεν­ο ανακοινώσε­ις της ΠΑΕ AEK».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece