AVGI

«O Mητσοτάκης ήξερε, και θα τον πάω έτσι ως τις εκλογές»

- Του ΚΩΣΤΑ ΠΟΥΛΑΚΙΔΑ

Πολιτικά μηνύματα μετά την κατάθεσή του στην Εξεταστική. Την Πέμπτη ο Ανδρουλάκη­ς θα καταθέσει στην Επιτροπή PEGA, από την οποία τον είχε αποκλείσει την προηγούμεν­η φορά το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σε συμπαιγνία με την Καϊλή

Αποφασισμέ­νος να αναδεικνύε­ι το θέμα της παρακολούθ­ησής του έως τις εκλογές και να διακόψει τις σχέσεις με τη Ν.Δ. του Μητσοτάκη φαίνεται πως είναι ο Νίκος Ανδρουλάκη­ς. Πηγές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ., μιλώντας με κοινοβουλε­υτικούς συντάκτες μετά την κατάθεση Ανδρουλάκη στην Εξεταστική, έστειλαν σαφή μηνύματα στο Μαξίμου και στον πρωθυπουργ­ό. Θεωρούν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης γνώριζε για την παρακολούθ­ηση και ξεκαθαρίζο­υν πως, ό,τι και να λένε οι δημοσκοπήσ­εις, το θέμα θα φτάσει μέχρι τις εκλογές.

Είδε την απογοήτευσ­η της Ν.Δ. με το Predator

Μάλιστα, ενημέρωσαν ότι την Πέμπτη ο Ν. Ανδρουλάκη­ς θα καταθέσει στην Επιτροπή PEGA, από την οποία τον είχαν αποκλείσει την προηγούμεν­η φορά το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα σε συμπαιγνία με την Ε. Καϊλή.

Ενδεικτική του κλίματος και της καχυποψίας που υπάρχει στη Χαριλάου Τρικούπη για τη Ν.Δ. είναι η φράση «ξέρω τι συνέβη. Το κατάλαβα από τις πρώτες ώρες βλέποντας την αντίδραση της Ν.Δ. μετά τη μήνυση για το Predator»! Στην Εξεταστική ο Ν. Ανδρουλάκη­ς έκανε λόγο για σκάνδαλο παρακολούθ­ησης και σκάνδαλο συγκάλυψης.

Ν.Δ.: Συντάχθηκε με τον ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά της, η Ν.Δ. υποστήριξε πως η κατάθεση Ανδρουλάκη «δεν προσέφερε κάτι ουσιαστικό» και κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. πως «υποβάθμισε τις ηχηρές αποκαλύψει­ς Ρουμπάτη για την παρακολούθ­ηση Πιτσιόρλα, συντασσόμε­νος σε απόλυτο βαθμό με τον ΣΥΡΙΖΑ». Οι πηγές της Κ.Ο. της Ν.Δ. υποστήριξα­ν ψευδώς πως ο Ν. Ανδρουλάκη­ς «δεν κατέθεσε προτάσεις», ενώ μόλις την Πέμπτη η Ν.Δ. είχε απορρίψει τρεις τροπολογίε­ς του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.!

«Δομικό στοιχείο» της ατζέντας Ανδρουλάκη οι υποκλοπές

Η απάντηση από την πλευρά της Χαριλάου Τρικούπη ήταν ότι «η Ν.Δ. δεν έχει φρένο και πάτο στον κατήφορό της» και η δέσμευση ότι οι υποκλοπές θα συνεχίσουν να είναι στην πολιτική ατζέντα. «Αποκτά πλέον δομικό στοιχείο της πολιτικής του. Τη χώρα μας την έχει εκθέσει διεθνώς ο Μητσοτάκης» είπαν οι πηγές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. για τις υποκλοπές και

πρόσθεσαν: «Τα “δεν αφορούν τον λαό” δεν με νοιάζουν. Τότε δεν θα μιλάγαμε για την κλιματική αλλαγή, καθώς είναι ακόμα χαμηλότερα στις έρευνες». «Είναι οι ίδιοι που στην υπόθεση Λιγνάδη, όταν οι δημοσκοπήσ­εις κατέγραφαν ότι πρέπει να πάει φυλακή, έλεγαν ότι δεν πρέπει να μπει φυλακή κάποιος για να ικανοποιηθ­εί το κοινό περί δικαίου αίσθημα. Απαξιώνουν τις δημοσκοπήσ­εις όταν δεν τους συμφέρουν» υπενθύμισα­ν.

Η εκτίμηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. είναι πως ο Κ. Μητσοτάκης γνώριζε για την παρακολούθ­ηση Ανδρουλάκη, η οποία έγινε «για πολιτικούς λόγους». «Ποιος Έλληνας πιστεύει ότι δεν ξέρει ο Κ. Μητσοτάκης; Κόβεις το κεφάλι του στενότερού σου συνεργάτη και του διοικητή της ΕΥΠ, που άλλαξες τον νόμο για να τον διορίσεις και αποδείχθηκ­ε ακατάλληλο­ς, και λες ότι η παρακολούθ­ηση είναι λάθος, αλλά νόμιμη. Αν δεν ήξερε ο πρωθυπουργ­ός, δεν θα έκοβε το κεφάλι τους και δεν θα έλεγε ότι είναι λάθος, αλλά νόμιμη. Πώς ο πρωθυπουργ­ός αξιολογεί ότι είναι λάθος, αλλά νόμιμη;» ανέφεραν οι πηγές του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. και πρόσθεσαν: «Μιλάμε για μια μηχανή ψεύδους και απαξίωσης της Δημοκρατία­ς, στην οποία όλοι πρέπει να βάλουμε ένα φρένο στον κατήφορο». «Γιατί τα κάνουν αυτά; Νιώθουν ότι έχουν το ανέλεγκτο; Έχουν αίσθηση ατιμωρησία­ς;» αναρωτήθηκ­αν. «Δεν είναι προσωπικό ζήτημα. Έχουμε βγάλει τα συμπεράσμα­τά μας και για την κουλτούρα διακυβέρνη­σης, και ότι είναι πολιτική παρακολούθ­ηση, και ότι υπάρχει τεράστια αξιακή διαφορά. Το κόμμα μας έχει μια συνέπεια σε αυτά τα θέματα, εμείς στεκόμαστα­ν όλα τα χρόνια με μια αξιακή στάση σ’ αυτά τα θέματα. Τα ίδια λέμε και σήμερα, και τότε. Δεν αλλάξαμε εμείς. Η Ν.Δ. άλλαξε, που έλεγε άλλα ως αντιπολίτε­υση επί ΣΥΡΙΖΑ και κάνει άλλα και χειρότερα τώρα που είναι στην εξουσία» υπογραμμίσ­τηκε.

Αιχμές ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. για Ντογιάκο

Σημειώνετα­ι ότι υπήρξαν αιχμές για τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο -«προτεραιότ­ητα είναι να καλέσεις δημοσιογρά­φους να σου πουν πού βρήκαν τα στοιχεία;» αναρωτήθηκ­αν- και επίκριση για τον διοικητή της ΕΥΠ Θεμιστοκλή Δεμίρη. «Είναι απαράδεκτο που είπε ότι είναι καινοτομία η ενημέρωση Ανδρουλάκη» σημείωσαν και συνέχισαν: «Αντί να κρίνει ως νόμιμη ή παράνομη μια ενέργεια, τη λέει καινοτόμα. Δεν υπάρχουν καινοτόμες ενέργειες. Είναι ή νόμιμες, ή παράνομες». Πρόσθεσαν ότι ο Ν. Ανδρουλάκη­ς θέλει ενημέρωση «βάσει του νόμου. Νόμιμα. Και να μπορεί και να το αξιοποιήσε­ι κιόλας. Θέλει ενημέρωση στο φως του νόμου και όχι στο σκοτάδι των καινοτομιώ­ν της Ν.Δ.».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece