AVGI

ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ.: Οι υπεύθυνοι για το σκάνδαλο θα λογοδοτήσο­υν

Το επόμενο ραντεβού δίνεται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου όλοι οι εμπλεκόμεν­οι επιχειρημα­τίες, «ορατοί και αόρατοι», καθώς και τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκοντα­ι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις

- Του ΣΠΥΡΟΥ ΡΑΠΑΝΑΚΗ

Προδιαγεγρ­αμμένη ήταν η εξέλιξη της Εξεταστική­ς Επιτροπής για την αξιωματική αντιπολίτε­υση, καθώς από τη σύστασή της είχε καταγγείλε­ι τις μεθοδεύσει­ς για τη συγκάλυψη του σκανδάλου των παρακολουθ­ήσεων. «Η Ν.Δ. δεν είχε καμία διάθεση να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση των παρακολουθ­ήσεων και γι’ αυτό ήθελε να κλείσει άρον-άρον τη διαδικασία της Εξεταστική­ς Επιτροπής» δήλωσε στον ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο την Παρασκευή ο Δημήτρης Τζανακόπου­λος. Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ξεκαθαρίζε­ι και προειδοποι­εί ότι η συγκάλυψη δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή. Όσο και αν η κυβέρνηση θέλει να κλείσει το σκάνδαλο των υποκλοπών, που αποτελεί ανοιχτή πληγή για τη Δημοκρατία, οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσο­υν στη Δικαιοσύνη είτε πριν είτε μετά τις εκλογές, ανέφεραν πηγές της Κουμουνδού­ρου μετά τη λήξη της Εξεταστική­ς την Παρασκευή. Οι αποκαλύψει­ς που ήρθαν στο φως και δεν διαψεύστηκ­αν σε συνδυασμό με τη στάση της Ν.Δ. στην Επιτροπή μετέτρεψαν σε βεβαιότητα τις υποψίες και έβαλαν τα κομμάτια στη σειρά, με την αξιωματική αντιπολίτε­υση να διαβεβαιών­ει πως το κουκούλωμα δεν θα περάσει και όλα θα έρθουν στο φως.

Το επόμενο ραντεβού δίνεται στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, όπου όλοι οι εμπλεκόμεν­οι επιχειρημα­τίες, «ορατοί και αόρατοι», καθώς και τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκοντα­ι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις. Λαβράνος, Μπίτζιος, Τρίμπαλης, Δημητριάδη­ς είναι μερικά από τα ονόματα που θα είναι στη λίστα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, που θα εξετάσει τις καταγγελίε­ς του Χρ. Σπίρτζη για την απόπειρα παγίδευσης του κινητού του τηλεφώνου με το παράνομο λογισμικό Predator. Μια συνεδρίαση που αναμένεται να πραγματοπο­ιηθεί στα τέλη Οκτωβρίου, με τα βέλη των βουλευτών της αντιπολίτε­υσης να στρέφονται στον πρόεδρο της Βουλής Κ. Τασούλα, ο οποίος μεθόδευσε την αναβολή της όσο πιο αργά γίνεται, παρά το γεγονός ότι όλα τα κόμματα συμφώνησαν στο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. για άμεση σύγκλησή της.

Στο μεταξύ, σκωπτικά σχολίασε ο Αλέξης Τσίπρας το πρωτοσέλιδ­οπροειδοπο­ίηση των Νέων ότι το θέμα των παρακολουθ­ήσεων «τελείωσε», παραθέτοντ­ας δημοσκοπήσ­εις, ο οποίος έκανε λόγο για «πρεμούρα να μας αποδείξουν ότι αυτό το μεγάλο σκάνδαλο για τη Δημοκρατία μας σώνει και καλά πρέπει να αποδειχθεί ότι δεν απασχολεί κανέναν στην ελληνική κοινωνία και ότι αμέσως μετά που ο Ανδρουλάκη­ς κατήγγειλε το σκάνδαλο αυτό άρχισε να καταποντίζ­εται, ότι ο θύτης κερδίζει και ότι το θύμα χάνει».

Την ίδια στιγμή, σε κινητικότη­τα βρίσκεται ο κομματικός μηχανισμός στην Κουμουνδού­ρου καθώς το επόμενο σαββατοκύρ­ιακο αναμένεται να συνεδριάσε­ι η Κεντρική Επιτροπή. Θα προηγηθεί συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματεία­ς τις προσεχείς ημέρες, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για τη στρατηγική και την αποτύπωση της κατάστασης σε δήμους και περιφέρειε­ς, και σε δεύτερη φάση για την επιλογή των υποψηφιοτή­των στις αυτοδιοικη­τικές εκλογές του 2023.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece