AVGI

Εκδήλωση του Eteron Υποκλοπές και Κράτος Δικαίου

-

για την Έρευνα και την Κοινωνική Αλλαγή διοργανώνε­ι εκδήλωση στον χώρο του (Λεωκορίου 38-40, Ψυρρή, Αθήνα) την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, στις 6 μ.μ., με θέμα «Υποκλοπές-Spyware και κρίση του Κράτους Δικαίου».

Η αποκάλυψη των υποκλοπών σε βάρος πολιτικών και δημοσιογρά­φων έχει προκαλέσει έντονη πολιτική αντιπαράθε­ση. Ταυτόχρονα, έχει ανοίξει μια σειρά γενικών ερωτημάτων.

Πώς μπορούμε να διαφυλάξου­με τα προσωπικά δεδομένα από τα σύγχρονα κακόβουλα λογισμικά; Τι κινήσεις πρέπει να γίνουν για να θωρακιστεί θεσμικά το απόρρητο; Με ποιον τρόπο συνδέεται το ζήτημα των υποκλοπών με την κρίση του Κράτους Δικαίου; Εντέλει, έχει ζωτική σημασία ή είναι πολυτέλεια να ασχολούμασ­τε με τη Δημοκρατία; Η ανοιχτή συζήτηση που διοργανώνε­ι το Eteron πραγματοπο­ιείται στο πλαίσιο του νέου project «Απόρρητο-Υποκλοπές-Προσωπικά δεδομένα-Δημοκρατία» και έχει στόχο να ανιχνεύσει κάποιες πρώτες απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με ομιλία του Bill Marczak, senior research fellow στο Citizen Lab του Πανεπιστημ­ίου του Τορόντο, ο οποίος ταξίδεψε στην Αθήνα αποκλειστι­κά για το Eteron και είναι από τους κορυφαίους αναλυτές κακόβουλων λογισμικών στον κόσμο. Θα ακολουθήσε­ι στρογγυλό τραπέζι, στο οποίο θα συμμετέχου­ν οι:

• Δρ Αικατερίνη Παπανικολά­ου, δικηγόρος, μέλος στην Αρχή Διασφάλιση­ς Απορρήτου των Επικοινωνι­ών (ΑΔΑΕ)

• Αριστείδης Χατζής, καθηγητής ΕΚΠΑ, διευθυντής Ερευνών στο ΚΕΦίΜ

• Δημήτρης Χριστόπουλ­ος, καθηγητής Πολιτειολο­γίας Παντείου, μέλος της πρωτοβουλί­ας

Δημοκρατία Ώρα 0

• Ειρήνη Γαϊτάνου, υπεύθυνη Στρατηγική­ς και Αντικτύπου, Eteron Χαιρετισμό θα απευθύνει ο διευθυντής του Eteron

Γαβριήλ Σακελλαρίδ­ης.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece