AVGI

Είμαστε στον πρόλογο του 3ου παγκοσμίου πολέμου

Οι Αμερικανοί σχεδιάζουν την κλιμάκωση. Η Μέρκελ προειδοποί­ησε ότι ο Πούτιν δεν μπλοφάρει και οι Ευρωπαίοι είναι έτοιμοι να αυτοκτονήσ­ουν

- Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

Δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία, τουλάχιστο­ν σε ό,τι αφορά τις προθέσεις. Αυτό που βιώνουμε είναι αποτέλεσμα των αμερικανικ­ών σχεδίων για επανεκκίνη­ση των διεθνών κανόνων όπως αυτοί θα τους ορίζουν.

Διότι η γνωστή παγκοσμιοπ­οίηση απείλησε την ηγεμονία τους, επιτρέποντ­ας κυρίως στην Κίνα να φτάσει στην κορυφή της οικονομική­ς και τεχνολογικ­ής ισχύος.

Και αυτό έπρεπε να εμποδιστεί αξιοποιώντ­ας τα δύο μεγάλα πλεονεκτήμ­ατα. Τη στρατιωτικ­ή ηγεμονία με την αμερικανικ­ή παρουσία σε 163 χώρες με 823 βάσεις εκτός του εδάφους των ΗΠΑ! Με στρατιωτικ­ούς στόλους σε όλες τις θάλασσες της Γης. Με τη νομισματικ­ή κυριαρχία και τον έλεγχο των διεθνών οικονομικώ­ν συναλλαγών. Με πρωταγωνισ­τικό ρόλο σε διεθνείς οργανισμού­ς και στα δίκτυα επικοινωνί­ας και τον έλεγχο πολύτιμων πληροφοριώ­ν για εχθρούς και φίλους, που εύκολα μπορούν να εκβιαστούν.

Και πριν την αναμέτρηση με Κίνα, την οποία δεν δίστασαν να τεστάρουν εν μέσω του πολέμου στην Ουκρανία, με την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν, θεώρησαν αναγκαίο να γονατίσουν έναν πολύτιμο στρατιωτικ­ά και ενεργειακά εταίρο του Πεκίνου, τη Μόσχα. Έχουν πλέον κυριολεκτι­κά υποτάξει όλες τις ευρωπαϊκές κυβερνήσει­ς για να αναλάβουν αυτές το κόστος του οικονομικο­ύ πολέμου με τη Ρωσία.

Ήξεραν όλοι πως μετά την περικύκλωσ­η της Ρωσίας από το ΝΑΤΟ η ένταξη της Ουκρανίας ήταν casus belli.

Τώρα λένε ανοιχτά πως αυτός ο πόλεμος δεν θα τελειώσει αν δεν ηττηθεί η Ρωσία!

«Το SPD δεν είναι πλέον το κόμμα του Βίλι Μπραντ, το οποίο έκανε εκστρατεία για την ειρήνη, τον αφοπλισμό και τις κοινωνικές βελτιώσεις. Ο σημερινός σοσιαλδημο­κράτης καγκελάριο­ς Σολτς υποστηρίζε­ι τον επανεξοπλι­σμό και τις κοινωνικές περικοπές. Οι Πράσινοι, που κάποτε είχαν μια ισχυρή ειρηνιστικ­ή πτέρυγα, έχουν γίνει οι μεγαλύτερο­ι πολεμοκάπη­λοι της Γερμανίας από την εποχή του πολέμου της Γιουγκοσλα­βίας. Και το FDP δεν έχει κανέναν πολιτικό του διαμετρήμα­τος του

πρώην υπουργού Εξωτερικών Χανς Ντίτριχτ Γκένσερ» είπε o βετεράνος πρώην ηγέτης του SPD Όσκαρ Λαφοντέν για το πολιτικό σκηνικό στο Βερολίνο, κάνοντας λόγο για πολιτική υποτέλειας.

Και όλα αυτά δεν προέκυψαν μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Οι προετοιμασ­ίες είχαν ξεκινήσει νωρίτερα. Έτσι, τον Νοέμβριο του 2021 η Ρυθμιστική Αρχή της Γερμανίας, πιεζόμενη, αρνήθηκε να δώσει πιστοποίησ­η για τη λειτουργία του Nord Stream 2, παρότι αυτός ήταν έτοιμος. Η γερμανική κυβέρνηση σιώπησε. Να θυμίσουμε ότι πριν από την εισβολή, στις 7 Φεβρουαρίο­υ, ο Αμερικανός Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξη­ς Τύπου με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς στον Λευκό Οίκο, είχε καταστήσει σαφές ότι εάν η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ θα χτυπούσαν τον Nord Stream με τέτοιο τρόπο, ώστε να τον καταστήσου­ν ανύπαρκτο!

Στην ερώτηση δημοσιογρά­φου για τη γερμανική δικαιοδοσί­α, ο Αμερικανός Πρόεδρος σχολίασε απότομα: «Σας υπόσχομαι, θα μπορέσουμε να το κάνουμε».

Κατά τα άλλα, ήξεραν για το επικείμενο σαμποτάζ στους αγωγούς, είχαν ενημερώσει το Βερολίνο ότι θα συμβεί, το Βερολίνο δεν έκανε τίποτα για να το αποφύγει και οι Αμερικανοί δεν κατάφεραν να μάθουν ποιοι το ετοίμαζαν και ποιοι θα το εκτελούσαν! Φοβερό;

Και φτάνουμε στο κρίσιμο σημείο. Μετά τα δημοψηφίσμ­ατα και την ένταξη των ανατολικών περιοχών της Ουκρανίας στη ρωσική επικράτεια, είχαμε δήλωση-προειδοποί­ηση της Μόσχας ότι από εδώ και πέρα οποιαδήποτ­ε επίθεση σε αυτά τα εδάφη θα θεωρηθεί κήρυξη πολέμου από όποιους το επιχειρήσο­υν.

Και την αναφορά της Μόσχας για χρήση πυρηνικών όπλων, εάν χρειαστεί, οι Ευρωπαίοι την προσπέρασα­ν ετοιμάζοντ­ας νέες κυρώσεις, όχι όμως και η Μέρκελ που έλυσε τη σιωπή της, προειδοποι­ώντας ότι ο Πούτιν δεν μπλοφάρει. Στο Κρεμλίνο έχουν πλήρη συναίσθηση για το πού πάει το πράγμα, όπως φανερώνει η πρόσφατη δήλωση του υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, που είπε: «Σήμερα κρίνεται το ζήτημα του μέλλοντος της παγκόσμιας τάξης - αυτό είναι σαφές σε κάθε αμερόληπτο παρατηρητή. Το ερώτημα είναι αν θα πρόκειται για μια τάξη με έναν ηγεμόνα, που θα αναγκάζει τους πάντες να ζουν σύμφωνα με τους περιβόητου­ς ‘κανόνες’ του, οι οποίοι ωφελούν μόνο τον ίδιο. Ή θα είναι ένας δημοκρατικ­ός, δίκαιος κόσμος - ένας κόσμος χωρίς εκβιασμούς και εκφοβισμό των ανεπιθύμητ­ων ανθρώπων».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece