AVGI

Διδακτικές και ερμηνευτικ­ές δραστηριότ­ητες

Από το 2010 ο Άγγελος Γαβριήλ διδάσκει κλασική, τζαζ κιθάρα, αλλά και ανώτερα θεωρητικά στη Μουσική Σχολή Ηριδανός, ενώ ταυτόχρονα ως μουσικός συνεργάζετ­αι με μουσικούς της mainstream jazz στις σκηνές της Αθήνας

-

ΟΆγγελος διδάχτηκε μόνος του αυτά που δεν του έμαθε η οικογένειά του ή το σχολείο. Έπρεπε να τα ανακαλύψει, ων μαθητής και δάσκαλος του εαυτού του. Το σήμερα του είναι μια φυσική συνέχεια της αλλαγής που συντελέστη­κε. Από το 2010 διδάσκει κλασική, τζαζ κιθάρα, αλλά και ανώτερα θεωρητικά στη Μουσική Σχολή Ηριδανός της συζύγου του Φωτεινής Μητσιοπούλ­ου, επίσης δασκάλας της μουσικής.

Στο τμήμα τζαζ του Ηριδανού» μεταδίδουν τις γνώσεις τους σε όλα τα όργανα και στα αντίστοιχα θεωρητικά επιλεγμένο­ι δάσκαλοι, εν ενεργεία μουσικοί που κρατούν θερμή την επικοινωνί­α με τους μαθητές, τους μέλλοντες μουσικούς.

Εργα και ημέρες

Από τα χρόνια της επανόδου του στην ενεργή δράση ο Άγγελος συνεργάστη­κε με μουσικούς της mainstream jazz στις σκηνές της Αθήνας. Μεταξύ των συνθέσεων που παίζουν και κάποιες δικές του. Στο guitar τρίο του -συχνά με τον Κώστα Κωνσταντίν­ου στο κοντραμπάσ­ο- συμμετέχει ο ντράμερ Ορέστης Γράβαρης. Ο ίδιος παίζει ακόμα σε μικρούς μουσικούς χώρους μόνο με την κιθάρα του, αναμορφώνο­ντας τα jazz standards με τον κιθαριστικ­ό τρόπο του. Τον Ιούνιο του 2022, στον αναδρομικό εορτασμό της 250ής χρονιάς από τη γέννηση του Μπετόβεν, ο Άγγελος παρουσίασε στο ΜΜΑ τρία έργα βασισμένα στην «6η Συμφωνία» του Γερμανού μουσουργού: ένα rondo, που ερμηνεύτηκ­ε από το Κουαρτέτο Σαξοφώνων του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημ­ίου της Κύπρου και μία σύνθεση για φλάουτο και κλασική κιθάρα, που ερμηνεύτηκ­ε από τον ίδιο να παίζει τα μέρη της κιθάρας και τη φλαουτίστα Μαρία Θεοφίλη. Κλείνοντας τη συναυλία, ο Άγγελος παρουσίασε μία jazz σουίτα, βασισμένη στα 5 μέρη της «Ποιμενικής». Την ερμήνευσε με το κουαρτέτο του, στο οποίο συμμετείχα­ν ο Δημήτρης Χουντής (σοπράνο σαξόφωνο), ο Χάρης Πανταζής (κοντραμπάσ­ο), ο Ορέστης Γράβαρης (τύμπανα) κι ο ίδιος ο συνθέτης με την τζαζ κιθάρα του.

Ανάμεσα σε όσα ο Ά. Γαβριήλ έχει στα σκαριά περιλαμβάν­ονται ένα CD για σόλο κιθάρα κι ένας δίσκος για σόλο πιάνο -με έργα σύγχρονης μουσικήςμε ερμηνευτή τον πιανίστα και διδάσκοντα στον Ηριδανό Αλέξανδρο Μακρή.

 ?? ?? Workshop με τον κιθαρίστα Γ. Δασκαλάκη στη Μουσική Σχολή Ηριδανός
Workshop με τον κιθαρίστα Γ. Δασκαλάκη στη Μουσική Σχολή Ηριδανός
 ?? ??
 ?? ?? Ντουέτο με τον Κώστα Κωνσταντίν­ου (κοντραμπάσ­ο) στη σκηνή του Jazzet Cafe
Ντουέτο με τον Κώστα Κωνσταντίν­ου (κοντραμπάσ­ο) στη σκηνή του Jazzet Cafe
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece