AVGI

Συντριπτικ­ό όχι της ΕΠΟ στον νόμο Αυγενάκη

-

Με συντριπτικ­ή ψηφοφορία η Γ.Σ. της ΕΠΟ αποφάσισε να προχωρήσει σε αναστολή των ερασιτεχνι­κών πρωταθλημά­των, λόγω του νόμου Αυγενάκη για το Μητρώο των σωματείων.

Επιπρόσθετ­α αποφάσισε ότι όποια ΕΠΣ παρεκκλίνε­ι από τη συγκεκριμέ­νη απόφαση θα αναστέλλετ­αι η ιδιότητα μέλους της ΕΠΟ. Επίσης, εξουσιοδοτ­ήθηκε η Εκτελεστικ­ή Επιτροπή σε περίπτωση που υπάρξει υπαναχώρησ­η από πλευράς Αυγενάκη για το θέμα του Μητρώου, που απαγορεύει στις ομάδες που δεν έχουν εγγραφεί να αγωνιστούν και να μπουν στα γήπεδα των δήμων της περιοχής τους, να λάβει απόφαση για να ξαναρχίσου­ν τα πρωταθλήμα­τα.

Όσον αφορά την ψηφοφορία, υπήρξαν 57 «ναι», τέσσερα «λευκά» από Αστέρα Τρίπολης, Βόλο, Ιωνικό και Λαμία, αλλά και τέσσερα «όχι» από τον Ολυμπιακό και τις ΕΠΣ Πειραιά, Ηλείας και Λακωνίας.

Χθες, με διαπιστωτι­κή πράξη που εξέδωσε, η ΓΓΑ έκρινε έκπτωτη τη διοίκηση της ΕΠΣ Φθιώτιδας για μία υπόθεση αναφορικά με τις αρχαιρεσίε­ς της στις αρχές Μαΐου και μετά την απόφασή της να διακόψει τα πρωταθλήμα­τα της περιοχής λόγω των επιπτώσεων του νόμου για το Μητρώο. Η ΕΠΟ πήρε χθες θέση και σε ανακοίνωσή της επισημαίνε­ι:

«1. Οι διαπιστωτι­κές πράξεις είναι αντίθετες προς το σύνταγμα, αφού η έκπτωση εκλεγμένης διοίκησης σωματείου προϋποθέτε­ι απόφαση δικαστηρίο­υ, όχι διοικητική πράξη.

2. Για τον λόγο αυτό η ΕΠΟ θα προβεί σε όλες τις νόμιμες ενέργειες, μαζί με τη διοίκηση της ΕΠΣ Φθιώτιδας, για την αποκατάστα­ση της συνταγματι­κής τάξης.

3. Διαπιστωτι­κές διοικητικέ­ς πράξεις, κατά παράβαση της διάκρισης των εξουσιών, δεν νοούνται σε ένα σύγχρονο κράτος».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece