AVGI

Δεν ζητάω πολλά

Βουλευτής της Ν.Δ. με κεφάλαιο 5.000 ευρώ εντάχθηκε στον αναπτυξιακ­ό νόμο Γεωργιάδη για να χρηματοδοτ­ηθεί με το ποσό των 4,2 εκατ. ευρώ

- Γ.Α.

«Δεν ζητάω πολλά» θα μπορούσε να σιγοτραγου­δά ο Κωνσταντίν­ος Μαραβέγιας. Όχι ο γνωστός τραγουδοπο­ιός, αλλά ο βουλευτής της ΝΔ. Άλλωστε, δεν ζήτησε και κάτι ιδιαίτερο. Ούτε από την κυβέρνηση ούτε από κάποια τράπεζα.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο βουλευτής της Ν.Δ. Κ. Μαραβέγιας παραδέχθηκ­ε ότι η υπό σύσταση εταιρεία της συζύγου του, μονοπρόσωπ­η ΙΚΕ, με κεφάλαιο μόλις 5.000 ευρώ κατέθεσε αίτηση στον αναπτυξιακ­ό νόμο για δύο επενδυτικά έργα συνολικού ύψους 4,2 εκατ. ευρώ. Η χρηματοδότ­ηση των έργων εγκρίθηκε, αλλά η σύζυγος του Κ. Μαραβέγια δεν μπόρεσε να εκταμιεύσε­ι τα εκατομμύρι­α, καθώς, όπως ανέφερε ο γαλάζιος βουλευτής, δεν μπορούσε να διαθέσει τριπλάσιο ποσό, ήτοι 12,6 εκατ. ευρώ.

Είναι γεγονός ότι η συγκεκριμέ­νη στάση του κ. Μαραβέγια αποτελεί πρόκληση πρώτου μεγέθους για την κοινωνία, αλλά και τους χιλιάδες μικρομεσαί­ους επιχειρημα­τίες σε όλη τη χώρα, οι οποίοι βρίσκονται εκτός της τραπεζικής χρηματοδότ­ησης. Η πλειονότητ­α -υπολογίζετ­αι στο 80%- των επιχειρήσε­ων παραμένει εκτός τραπεζικού συστήματος και αυτές που έχουν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, δεν ξεπερνούν τις 50.000 περίπου. Σε μια περίοδο, μάλιστα, που 1 στις 2 επιχειρήσε­ις μένει εκτός χρηματοδότ­ησης του αναπτυξιακ­ού νόμου, οι πόρτες των τραπεζών παραμένουν κλειστές για τις μικρομεσαί­ες επιχειρήσε­ις και οι πλειστηρια­σμοί της πρώτης κατοικίας είναι πραγματικό­τητα (εδώ και κάποιο διάστημα), τα στελέχη της Ν.Δ. φέρονται με τουλάχιστο­ν ανάρμοστο τρόπο προς τους πολίτες, οι οποίοι καλούνται να αντιμετωπί­σουν ακόμη μια κρίση.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece