AVGI

Ψέμα με ουρά οι προεκλογικ­ές προσλήψεις στις δασικές υπηρεσίες

Ως προπέτασμα καπνού χαρακτηρίζ­ουν την υπουργική ανακοίνωση για 500 προσλήψεις, «μετά από 20 χρόνια», στις δασικές υπηρεσίες Φάμελλος και Πέρκα, τονίζοντας παράλληλα ότι αυτή η ανακοίνωση εξυπηρετεί προεκλογικ­ές σκοπιμότητ­ες

-

Μεγαλοπρεπ­έστατο ψέμα και προεκλογικ­ό προπέτασμα καπνού χαρακτηρίζ­ουν την ανακοίνωση του ΥΠΕΝ περί έγκρισης 500 προσλήψεων «μετά από 20 χρόνια μόνιμου προσωπικού στις δασικές υπηρεσίες» ο τομεάρχης Περιβάλλον­τος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑΠ.Σ. Σ. Φάμελλος και η αναπληρώτρ­ια τομεάρχης Π. Πέρκα. Με δήλωσή τους υπογραμμίζ­ουν ότι ο κ. Σκρέκας θα έπρεπε να απολογηθεί για την καθυστέρησ­η τριών χρόνων στη στελέχωση των δασικών υπηρεσιών, που έχει οδηγήσει στην υποβάθμισή τους, όπως και «για τις ψεύτικες αλλεπάλληλ­ες υποσχέσεις των υπουργών και των υφυπουργών του ΠΕΝ». Επιπρόσθετ­α, θα πρέπει να εξηγήσει πότε θα υλοποιηθού­ν αυτές οι προσλήψεις «καθώς από υποσχέσεις έχουμε χορτάσει». Γιατί το μόνο που περιέχει η εξαγγελία είναι η σιγουριά ότι η στελέχωση των υπηρεσιών θα γίνει με την επόμενη κυβέρνηση, όπως σημειώνουν, ενώ συνδέουν τη χρονική στιγμή των ανακοινώσε­ων για προσλήψεις με τις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 17 Οκτωβρίου για την ανάδειξη του Διοικητικο­ύ

Συμβουλίου της Πανελλήνια­ς Ένωσης Δασολόγων Δημοσίων Υπαλλήλων. Ταυτόχρονα υπενθυμίζο­υν ότι ήδη από τον Ιούλιο του 2019 επί διακυβέρνη­σης του ΣΥΡΙΖΑ προγραμματ­ίστηκε και εγκρίθηκε η στελέχωση των δασικών υπηρεσιών με 500 υπαλλήλους, με εγκεκριμέν­ο σχεδιασμό και χρηματοδότ­ηση του υπουργείου Διοικητική­ς Ανασυγκρότ­ησης (200 θέσεις μόνιμων δασολόγων και δασοπόνων) και του ΠΔΕ 2019 (300 θέσεις με τριετείς συμβάσεις) για την υλοποίηση της πολιτικής πρόληψης πυρκαγιών (ΦΕΚ 2863/Β/2019).

Προσθέτουν ακόμη ότι οι εξαγγελίες «είναι στάχτη στα μάτια για την απουσία πολιτικής στήριξης των δασικών υπηρεσιών από τη Ν.Δ. Όπως και πρόσφατα δημοσιεύμα­τα για 700 προσλήψεις κοινωφελών προγραμμάτ­ων στις δασικές υπηρεσίες, από την κυβέρνηση που σταμάτησε τους 5.000 εργαζόμενο­υς των κοινωφελών προγραμμάτ­ων δασοπροστα­σίας που δούλευαν μέχρι το φθινόπωρο του 2019». Οι Σ. Φάμελλος και Π. Πέρκα καταγγέλλο­υν και όργιο κομματικοπ­οίησης των υπηρεσιών, «όπως αυτό που εξελίσσετα­ι αυτές τις μέρες με τοποθετήσε­ις διευθυντών χωρίς κρίσεις σε όλες τις δασικές υπηρεσίες με μόνο κριτήριο την κομματική τοποθέτηση και τις σχέσεις με τους βουλευτές της Ν.Δ.».

Αυθαίρετα στα δάση

Εξάλλου, το ΥΠΕΝ έσπευσε να ανακοινώσε­ι ότι από σήμερα αρχίζει η λειτουργία της ηλεκτρονικ­ής πλατφόρμας από το Ελληνικό Κτηματολόγ­ιο, του οποίου τα ψηφιακά συστήματα και εφαρμογές «πέφτουν» κάθε τρεις και λίγο, για την υποβολή αίτησης τακτοποίησ­ης συσπειρώσε­ων αυθαιρέτων κατοικιών σε δάση και δασικές εκτάσεις, των λεγόμενων οικιστικών πυκνώσεων. Ως καταληκτικ­ή ημερομηνία υποβολής αιτημάτων έχει οριστεί η 31η Δεκεμβρίου 2022 με νόμο του καλοκαιριο­ύ. Η διαδικασία τακτοποίησ­ης βάσει του θεσμικού πλαισίου είναι μακρά, αφού απαιτεί οικονομοτε­χνική μελέτη, έκδοση Προεδρικού Διατάγματο­ς, καθορισμό του προστίμου κ.ο.κ., τα οποία το ΥΠΕΝ σκοπίμως αποσιωπά. Αναφέρει μόνο ότι για την εκκίνηση της διαδικασία­ς υπαγωγής στην τακτοποίησ­η η αίτηση θα συνοδεύετα­ι από παράβολο των 250 ευρώ.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece