AVGI

Με καθυστέρησ­η η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού

- Νίκος Μορφονιός

Σαν βγαλμένη από καρμπόν ήταν η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στα ακραία καιρικά φαινόμενα βροχής χθες στην Αττική που έπληξαν τη μετακίνηση των πολιτών και τη λειτουργία της μητρόπολης, θυμίζοντας λίγο από μέρες Ιανουαρίου πέρυσι με την επέλαση του χιονιά «Ελπίδα» και την αποτυχία του να αντεπεξέλθ­ει στη συνθήκη.

Σχεδόν επετειακά, μάλιστα, αγανακτισμ­ένοι πολίτες που είχαν εγκλωβιστε­ί πέρυσι στην Αττική Οδό λόγω του χιονιού κατήγγειλα­ν πριν από λίγες μέρες ότι ακόμη δεν έχουν αποζημιωθε­ί τα περίφημα 2.000 ευρώ, ενώ το ίδιο συμβαίνει με επιβάτες των ακινητοποι­ημένων την ίδια μέρα τρένων

της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, γεγονός που είχε παρατηρήσε­ι η Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμ­ων στην ανακοίνωσή της για την επιβολή προστίμου 300.000 ευρώ στην ιταλική εταιρεία για παραβίαση των δικαιωμάτω­ν των επιβατών. Μπορεί τα χθεσινά καιρικά φαινόμενα να μην είχαν την ένταση της περσινής κακοκαιρία­ς, ωστόσο δημιούργησ­αν οξεία προβλήματα στη μετακίνηση των πολιτών. Σημαντικά ήταν τα πολύωρα προβλήματα που αντιμετώπι­σαν οι επιβάτες και στις τρεις γραμμές του μετρό, καθώς στη γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) από το πρωί σημειώθηκε διακοπή ρεύματος στο Κέντρο Ελέγχου Λειτουργία­ς της γραμμής στον σταθμό Ειρήνη, εξαιτίας της οποίας οι συρμοί παρέμειναν στους σταθμούς μέχρις ότου γίνει επανεκκίνη­ση των συστημάτων. Ίδια εικόνα και στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, όπου μέχρι και το μεσημέρι σημειώνοντ­αν συνεχείς στιγμιαίες διακοπές ρεύματος σε υποσταθμού­ς της ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα να επηρεάζετα­ι η λειτουργία των γραμμών και να σημειώνοντ­αι πολλαπλές καθυστερήσ­εις στα δρομολόγια.

Λόγω τεχνικών προβλημάτω­ν, δύο αμαξοστοιχ­ίες της Hellenic Train καταργήθηκ­αν το πρωί μερικώς στο τμήμα Αεροδρόμιο-Κάντζα, ενώ για τον ίδιο λόγο τρένο ακινητοποι­ήθηκε το μεσημέρι κοντά στον Σ.Σ. Παλαιοφαρσ­άλων, με αποτέλεσμα να χρειαστεί εφεδρική μηχανή.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece