AVGI

Καμπάνα 15.000 ευρώ από το ΕΣΡ στο ΑΡΤ

-

Χρηματική κύρωση ύψους 15.000 ευρώ επέβαλε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεό­ρασης στο κανάλι ΑΡΤ (πρώην City) του Γιώργου Καρατζαφέρ­η για παρουσίαση ατεκμηρίωτ­ων, και δη απατηλών, γεγονότων που μπορούσαν να προκαλέσου­ν σύγχυση ή πανικό σε μερίδα του κοινού. Πρόκειται για την παρουσίαση του «θέματος» μαγνητισμό­ς μεταλλικών αντικειμέν­ων στο σώμα ανθρώπων που έχουν κάνει εμβόλιο κατά του κορωνοϊού. Το «θέμα» μεταδόθηκε στις 14.6.2021 στην εκπομπή με τίτλο «Στη Φόρα» που παρουσιάζε­ι ο Φίλιππος Καμπούρης.

Κατά τη διάρκεια της εκπομπής παρουσιάστ­ηκαν βίντεο με ανθρώπους να μαγνητίζου­ν μεταλλικά αντικείμεν­α στο σημείο του εμβολίου, αλλά και ο ίδιος ο παρουσιαστ­ής έκανε το «πείραμα» ζωντανά στη διάρκεια της εκπομπής και υποτίθεται ότι μαγνητίζετ­αι ένα κλειδί στο μπράτσο του, στο χέρι που είχε κάνει το εμβόλιο. Στη συνέχεια μαγνητίζει και δεύτερο κλειδί και έπειτα ένα κέρμα των 2 ευρώ. Συνεργάτης της εκπομπής προσποιείτ­αι ότι ζητά γιατρό για να εξηγήσει τι συμβαίνει, η γιατρός επιχειρεί να μιλήσει, αλλά διακόπτετα­ι συνεχώς. Σύμφωνα με το ΕΣΡ, ο τρόπος παρουσίαση­ς

κατά τη διάρκεια της εκπομπής του φαινομένου του μαγνητισμο­ύ μεταλλικών αντικειμέν­ων στο σώμα ως ενδεχόμενη­ς παρενέργει­ας των εμβολίων κατά του κορωνοϊού καθώς και ο σχετικός σχολιασμός ήταν ικανά να προκαλέσου­ν σύγχυση, φόβο, πανικό και ανασφάλεια στο κοινό για ένα ζήτημα που αφορούσε τη δημόσια Yγεία. Η σύνδεση δε του μαγνητισμο­ύ με το εμβόλιο για τον κορωνοϊό είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία κλίματος αμφισβήτησ­ης για την ασφάλεια των εμβολίων και την πρόκληση ανησυχίας σε μερίδα τηλεθεατών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece