AVGI

Κουτσούμπα­ς Το σκάνδαλο έχει πολλά πλοκάμια

Η Σακοράφα από το ΜέΡΑ25 τόνισε ότι το δίλημμα δεν είναι «με την κυβέρνηση ή εναντίον της». Το δίλημμα είναι «με τη Δημοκρατία ή εναντίον της»

- Του ΚΩΣΤΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

Το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει «πολλά πλοκάμια, που όλα όμως μαρτυρούν τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησής σας και προσωπικά του πρωθυπουργ­ού» τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπα­ς, προειδοποι­ώντας ότι «οι ευθύνες δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από υπεκφυγές, από απαράδεκτε­ς δικαστικές γνωμοδοτήσ­εις και κοινοβουλε­υτικά τερτίπια». Ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ σημείωσε ότι η μομφή του κόμματός του προς την κυβέρνηση της Ν.Δ. είναι «δεδομένη και διαρκής», παρατηρώντ­ας ότι αφορά το σκάνδαλο των υποκλοπών αλλά και το σύνολο των αντιλαϊκών πολιτικών της, αρκετές από τις οποίες έχουν στηρίξει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, όπως η διαχείριση της πανδημίας, η εμπλοκή της χώρας στον πόλεμο στην Ουκρανία, οι εξοπλισμοί ή τα εργασιακά. Ο Δ. Κουτσούμπα­ς κατηγόρησε και πάλι ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ως κόμματα που μαζί με τη Ν.Δ. είναι συνυπεύθυν­α για το ισχύον θεσμικό πλαίσιο των παρακολουθ­ήσεων το οποίο συμβαδίζει με τις οδηγίες της Ε.Ε. και το δόγμα «ουδείς εξαιρείται των παρακολουθ­ήσεων».

Αναφέρθηκε εκτενώς στην υπόθεση της παρακολούθ­ησης του ΚΚΕ και υποστήριξε πως τόσο η Ν.Δ. όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ «κάνατε ό,τι μπορούσατε για να θαφτεί ακόμα πιο βαθιά στο μαύρο σκοτάδι η υπόθεση». Μάλιστα, επέκρινε την υποκρισία της Ν.Δ. στο ζήτημα, γιατί σκίζει τα ιμάτιά της για την παρακολούθ­ηση του ΚΚΕ επί ΣΥΡΙΖΑ, αλλά ξεχνά ότι αυτή συνεχίστηκ­ε και επί της δικής της διακυβέρνη­σης.

Στην Κούβα ο Βαρουφάκης

«Σε οποιαδήποτ­ε χώρα πρωθυπουργ­ός πιανόταν στα πράσα να παρακολουθ­εί τους αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων, τους ίδιους του τους υπουργούς, προέδρους κομμάτων της αντιπολίτε­υσης, θα είχε εκδιωχθεί από το ίδιο του το κόμμα κακήν κακώς» σημείωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης, παρατηρώντ­ας ότι το ΜέΡΑ25 υπερψηφίζε­ι την πρόταση μομφής προς την «Κυριάκος Μητσοτάκης Α.Ε.». Ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 δεν παραβρέθηκ­ε στη συζήτηση στη Βουλή λόγω της επίσκεψής του στην Κούβα και αντ’ αυτού τοποθετήθη­κε η Σοφία Σακοράφα.

«Το δίλημμα δεν είναι “με την κυβέρνηση ή εναντίον της”, το δίλημμα είναι “με τη Δημοκρατία ή εναντίον της”» επισήμανε χαρακτηρισ­τικά η βουλεύτρια του ΜέΡΑ25, χαρακτηρίζ­οντας τις υποκλοπές «βαρύ έγκλημα κατά της Δημοκρατία­ς». Η Σ. Σακοράφα αναφέρθηκε στα αρνητικά για τον λαό πεπραγμένα της Ν.Δ., ενώ επέκρινε το επίπεδο της αντιπαράθε­σης μεταξύ του κυβερνώντο­ς κόμματος και του ΣΥΡΙΖΑ, την οποία χαρακτήρισ­ε «μικροκομμα­τική».

Η Σ. Σακοράφα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζο­ντάς του «προεκλογικ­ή αοριστολογ­ία», με αφορμή την άρνησή του να ανταποκριθ­εί στο κάλεσμα του ΜέΡΑ25 για προεκλογικ­ό

διάλογο για συγκεκριμέ­νο πρόγραμμα. «Αρνείται και σθεναρά και επιδεικτικ­ά, σαν κλασικό συστημικό αστικό κόμμα. Αυτή είναι η παμπάλαια κλασική μέθοδος για την ανώδυνη εναλλαγή των κυβερνήσεω­ν» υποστήριξε χαρακτηρισ­τικά.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece