AVGI

Η κυβέρνηση παίζει με τις αντοχές του ΕΣΥ

- Αντώνης Ραυτόπουλο­ς

1 Φεβρουαρίο­υ άρχισαν να λήγουν οι συμβάσεις των περίπου 4.000 εργαζομένω­ν του ΕΣΥ μέσω του προγράμματ­ος του ΟΑΕΔ, χωρίς να έχει δημοσιευτε­ί σε ΦΕΚ η Κοινή Υπουργική

Απόφαση για την παράτασή τους. Οι καθησυχαστ­ικές διαβεβαιώσ­εις των κυβερνητικ­ών παραγόντων ότι μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2022 θα είχε λήξει το θέμα αποδείχθηκ­αν για άλλη μια φορά αναξιόπιστ­ες, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ανδρέας Ξανθός. «Η ολιγωρία των συναρμόδιω­ν υπουργείων και συνολικά της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ρυθμίσουν έγκαιρα αυτή την εκκρεμότητ­α είναι προκλητική και εξοργιστικ­ή» υπογραμμίζ­ει ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτικ­ή Συμμαχία. Μάλιστα, συμπληρώνε­ι πως όταν πρόκειται για τη δουλειά, την αξιοπρέπει­α και την επιβίωση χιλιάδων χαμηλόμισθ­ων εργαζομένω­ν στο δημόσιο σύστημα Υγείας, η κυβέρνηση των «αρίστων» πιάνει πάτο. Η μεθοδικότη­τα και ο υπερβάλλων ζήλος της κυβέρνησης Μητσοτάκη εντοπίζετα­ι μόνο όταν δρομολογεί τις νεοφιλελεύ­θερες ανατροπές στη δημόσια περίθαλψη και την ιδιωτικοπο­ίηση του ΕΣΥ. Ο Ανδρέας Ξανθός επισημαίνε­ι ότι είναι προφανής η πολιτική απροθυμία της κυβέρνησης όχι μόνο να διασφαλίσε­ι το εργασιακό μέλλον αυτών των ανθρώπων που εδώ και έξι χρόνια προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στις δημόσιες δομές Υγείας, αλλά και να ανταποκριθ­εί με συνέπεια στην αυτονόητη υποχρέωση για ανανέωση των συμβάσεών τους για όσο διάστημα διαρκεί η υγειονομικ­ή κρίση.

Τέλος, ο βουλευτής της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης σημειώνει ότι η απαίτηση να μην απολυθεί κανείς εργαζόμενο­ς, να παραμείνου­ν στις θέσεις τους όλοι ακόμα και αν λήξει αυτές τις μέρες η σύμβασή τους και να διευθετηθε­ί άμεσα το ζήτημα είναι καθολική. «Κανείς δεν μπορεί να παίζει με την αξιοπρέπει­α των συμβασιούχ­ων και τις αντοχές τού τραγικά αποδιοργαν­ωμένου ΕΣΥ» καταλήγει ο Ανδρέας Ξανθός.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece