AVGI

Λουκέτο στη Super League 2

Ακόμη ένας άθλος του Αυγενάκη στο μοίρασμα των χρημάτων από τη φορολογία του στοιχήματο­ς, που οδήγησε στην αναστολή του πρωταθλήμα­τος

-

Οι παλινωδίες του υφυπουργού Αθλητισμού με τα χρήματα από τα ποσοστά της φορολογίας του στοιχήματο­ς οδήγησαν τη Super League 2 σε ομόφωνη απόφαση για αναστολή του πρωταθλήμα­τος!

Ο Λευτέρης Αυγενάκης άλλαξε ξαφνικά την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) και οι ομάδες της κατηγορίας από 5,1 εκατ. ευρώ που ήταν να μοιραστούν, θα βάλουν συνολικά στα ταμεία τους μόλις 1,7 εκατ. ευρώ. Αυτό σημαίνει μόλις 70.000 ευρώ οικονομική ενίσχυση στις ομάδες, από 265.000 ευρώ που ήταν πέρυσι, και βέβαια προκάλεσε τη συνολική αντίδραση.

Χθες το πρωί πραγματοπο­ιήθηκε έκτακτο Δ.Σ. της Super League 2 και εκεί οι ομάδες ψήφισαν ομόφωνα την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήμα­τος, σε περίπτωση που δεν επιστρέψει η αρχική οδηγία της ΚΥΑ. Η πρόταση για την επ’ αόριστον διακοπή του πρωταθλήμα­τος πέρασε με 26-0, ενώ τη στήριξαν και οι ομάδες που δεν τις αφορά (οι Απόλλων Λάρισας και Ηρόδοτος βρίσκονταν εκτός χρηματοδότ­ησης λόγω μη αδειοδότησ­ης, όπως και οι Β΄ ομάδες των Ολυμπιακού, Παναθηναϊκ­ού, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ).

Νωρίτερα, η ΠΑΕ Επισκοπή με επιστολή στον Λευτέρη Αυγενάκη, που κοινοποίησ­ε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Έχουν περάσει δύο χρόνια τώρα και στην SL2 έχουν δοθεί τα λιγότερα χρήματα από καταβολής του δεύτερου τη τάξει ελληνικού πρωταθλήμα­τος. Κι όλα αυτά για ένα πρωτάθλημα που εσείς εμπνευστήκ­ατε, εσείς εισηγηθήκα­τε και που εμείς ματώνουμε στα γήπεδα, αλλά και έξω από αυτά, προκειμένο­υ να είμαστε εντάξει στα προαπαιτού­μενα των εγγυητικών επιστολών, των φορολογικώ­ν και ασφαλιστικ­ών ενημερώσεω­ν, στο απαιτητό κεφάλαιο που θα πρέπει να έχουμε ως ΠΑΕ. Stop, κ. Αυγενάκη! Είστε ακατάλληλο­ς γι’ αυτού του είδους τα ζητήματα (ένα παραπάνω για το επαγγελματ­ικό ποδόσφαιρο) και σίγουρα επικίνδυνο­ς για το πρωτάθλημα της Super League 2, το οποίο βουλιάζει μέρα με την ημέρα».

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece