AVGI

Ολυμπιακός-Εφές, Μπασκόνια-Παναθηναϊκ­ός σήμερα

-

ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕ­ΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ η «διαβολοβδο­μάδα» στη Euroleague και είναι μία από τις σπάνιες φορές που και οι δύο ελληνικές ομάδες αγωνίζοντα­ι την ίδια μέρα. Ο Ολυμπιακός, μετά τον θρίαμβο επί της Φενέρμπαχτ­σε στην Κωνσταντιν­ούπολη, θέλει να διπλασιάσε­ι στο ΣΕΦ

(9 μ.μ.) τις νίκες επί τουρκικών ομάδων, αντιμετωπί­ζοντας την πρωταθλήτρ­ια Ευρώπης Αναντολού Εφές, που καίγεται για τη νίκη καθώς βρίσκεται αυτήν την περίοδο εκτός πλέι οφ, στην 9η θέση της βαθμολογία­ς με 11 νίκες και ισάριθμες ήττες.

Από την πλευρά του ο Ολυμπιακός, εκτός από τη νίκη γοήτρου, θέλει να παραμείνει μέχρι το τέλος της κανονικής περιόδου στην πρώτη τετράδα, για να έχει αβαντάζ έδρας στα πλέι οφ και, γιατί όχι, και στην πρώτη θέση, που βρίσκεται σήμερα. Σύμφωνα με δήλωση του κόουτς Μπαρτζώκα, οι Σλούκας και Πίτερς θα απουσιάσου­ν «κατά 99%» και από το σημερινό ματς.

Ο «γνωστός» Παναθηναϊκ­ός έκανε και πάλι ένα κακό πρώτο ημίχρονο (48-30) κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, στην επανάληψη βελτίωσε την εικόνα του, αλλά δεν είχε συνέχεια και γνώρισε τη 14η ήττα του στη διοργάνωση με 83-68. Σήμερα (9.30 μ.μ.) παίζει στη Βιτόρια με την Μπασκόνια (6η στη βαθμολογία με 12 νίκες και 10 ήττες) και πρέπει να μπει δυνατά από το πρώτο λεπτό, αν δεν θέλει να γνωρίσει ακόμα μία ήττα στη διοργάνωση.

Κόντρα στην ομάδα από τη Χώρα των Βάσκων, εκτός των τραυματιών Πονίτκα, Μποχωρίδη και Μαντζούκα, δεν θα βρίσκεται στη 12άδα του Ντέγιαν Ράντονιτς και ο Νίκος Χουγκάζ, που επέστρεψε χθες στην Αθήνα προκειμένο­υ να ενταχθεί ως δανεικός μέχρι το τέλος της αγωνιστική­ς περιόδου στο Περιστέρι.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece