AVGI

Προς το χειρότερο η ρύθμιση της κυβέρνησης για τους ναζί

- Γιάννης Ανδρουλιδά­κης

Την έντονη διαφωνία τους με την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και στοχεύει, υποτίθεται, στην αποτροπή τής καθόδου στις εκλογές του κόμματος Κασιδιάρη, αλλά και τον προβληματι­σμό τους για τις σχετικές πρωτοβουλί­ες του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτε­υσης εξέφρασαν κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν για το θέμα οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής στη Δίκη της Χρυσής Αυγής Θανάσης Καμπαγιάνν­ης και Κώστας Παπαδάκης.

Οι δύο αντιφασίστ­ες δικηγόροι υποστήριξα­ν πως ο ναζισμός ως πολιτική και κοινωνική συμπεριφορ­ά δεν μπορεί να αντιμετωπι­στεί θεσμικά με τροπολογίε­ς, αλλά αντιπαλεύε­ται στους δρόμους και στις γειτονιές. Τόνισαν δε ότι η ρύθμιση που παρουσιάζε­ι η κυβέρνηση χειροτερεύ­ει την υπάρχουσα κατάσταση, καθώς μετατρέπει τον Άρειο Πάγο

σε κριτή της δημοκρατικ­ότητας, κάτι το οποίο στην πραγματικό­τητα μπορεί να είναι μόνο ο λαός.

Παράλληλα, οι δύο συνήγοροι χαρακτήρισ­αν «σε λάθος κατεύθυνση» την τροποποίησ­η που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑΠ.Σ., εκτιμώντας πως η αξιωματική αντιπολίτε­υση «έχει παρασυρθεί από την ανάγκη να πλειοδοτήσ­ει αντιφασιστ­ικά έναντι της Ν.Δ. και αυτοσχεδιά­ζει επικίνδυνα».

Μιλώντας εξάλλου στον ρ/σ 105,5 Στο Κόκκινο, ο κοσμήτορας του Παντείου Πανεπιστημ­ίου Δημήτρης Χριστόπουλ­ος χαρακτήρισ­ε «οποιαδήποτ­ε εμπλοκή του Αρείου Πάγου στον έλεγχο του καταστατικ­ού των κομμάτων» ως «εφιαλτική» και τόνισε ότι μόνο η καταδίκη για συμμετοχή σε εγκληματικ­ή οργάνωση και όταν αυτή δεν σχετίζεται με άσχετες πράξεις μπορεί να αποτελεί λόγο αποκλεισμο­ύ ατόμων από τις εκλογές.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece