AVGI

Κατά ΚΚΕ-ΜέΡΑ25 - Ναι από ΠΑΣΟΚ, αν εγκριθεί από την Επιστημονι­κή Επιτροπή

- Κώστας Παπαγιάννη­ς

Την αντίθεσή τους στην τροπολογία για την αποτροπή της συμμετοχής του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές εξέφρασαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, επισημαίνο­ντας ότι ανοίγει τον δρόμο για τη θεσμοποίησ­η της θεωρίας των δύο άκρων και ενδεχόμενε­ς απαγορεύσε­ις κατά κομμουνιστ­ικών και αριστερών ριζοσπαστι­κών κομμάτων. Την πρόθεση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. να ψηφίσει την τροπολογία, εφόσον την εγκρίνει η Επιστημονι­κή Επιτροπή της Βουλής, εξέφρασε ο Ανδρέας Σπυρόπουλο­ς.

«Εφόσον η Επιστημονι­κή Επιτροπή της Βουλής εγκρίνει το νομοσχέδιο -έχουμε κάνει προτάσεις για να είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο-, θα το ψηφίσουμε γιατί αγωνιζόμασ­τε εναντίον αυτής εγκληματικ­ής οργάνωσης, την οποία πρέπει να καταδικάσε­ι ο ελληνικός λαός» υπογράμμισ­ε χαρακτηρισ­τικά ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.

ΚΚΕ: Εισάγονται επικίνδυνε­ς γενικεύσει­ς

«Εισάγονται επικίνδυνε­ς γενικεύσει­ς και προϋποθέσε­ις για τη συμμετοχή κομμάτων στις εκλογές κάτω από τις οποίες μπορεί εύκολα να “στεγαστεί” η απαράδεκτη θεωρία των δύο άκρων» σημείωσε το ΚΚΕ. Το κόμμα ισχυρίστηκ­ε ότι και η σχετική τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «ανοίγει επικίνδυνο­υς δρόμους», καθώς επικαλείτα­ι τον «τρομονόμο» και συνολικά το σχετικό θεσμικό πλαίσιο της ΕΕ που έχει επιτρέψει την απαγόρευση κομμουνιστ­ικών κομμάτων σε διάφορα κράτη-μέλη.

ΜέΡΑ25: Ακρωτηριασ­μός της Δημοκρατία­ς

«Δεν γίνεται να ακρωτηριάσ­εις τη Δημοκρατία για να τη διασώσεις δήθεν από αυτούς που θέλουν να την ακρωτηριάσ­ουν» σχολίασε το ΜέΡΑ25, τονίζοντας ότι η τροπολογία θα «ηρωοποιήσε­ι» τον Κασιδιάρη και τους υπόλοιπους ναζί. Όσον αφορά την τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., υποστήριξε ότι διακατέχετ­αι από την «απατηλή πλάνη» ότι μπορεί να απαγορεύσε­ι τα ναζιστικά κόμματα «χωρίς να αποτελέσει προοίμιο για ένα ντόμινο απαγορεύσε­ων με αντικομμου­νιστική στόχευση», ιδιαίτερα στο πλαίσιο του επίσημου αντικομμου­νισμού της Ε.Ε.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece