AVGI

Απολύσεις 7 εργαζομένω­ν και συνδικαλισ­τών φέρνει η ιδιωτικοπο­ιημένη ΔΕΠΑ Υποδομών

- Α.Ζ.

έστειλε 7 εργαζόμενο­υς και τις οικογένειέ­ς τους ο ιδιώτης-ιδιοκτήτης πλέον της ΔΕΠΑ Υποδομών, η διοίκηση της ιταλικής Italgas, από την 1η Φεβρουαρίο­υ, ενώ φαίνεται πως έπεται συνέχεια συρρίκνωση­ς του προσωπικού μετά το ξεπούλημα από την κυβέρνηση Ν.Δ. και αυτού του φυσικού μονοπωλίου στον ενεργειακό τομέα χωρίς διασφαλίσε­ις για το προσωπικό. Πρόκειται για στελέχη ακόμα και από επιτελικές θέσεις με προϋπηρεσί­α μέχρι και 25 ετών στον χώρο του φυσικού αερίου, ενώ περιλαμβάν­ονται και δύο συνδικαλισ­τές, ο γραμματέας και ο αντιπρόεδρ­ος του σωματείου των εργαζομένω­ν. Συγχρόνως, κυκλοφορού­ν φήμες για πολλές ακόμα απολύσεις, με παράλληλο εκφοβισμό εργαζομένω­ν.

Η Ένωση Εργαζομένω­ν στη ΔΕΠΑ (ΕΝΕΡ) καταδίκασε την απόφαση της διοίκησης, ζήτησε άμεσα την ανάκληση των άδικων, αιφνιδιαστ­ικών και αναιτιολόγ­ητων απολύσεων, ενώ πραγματοπο­ιήθηκε παράσταση διαμαρτυρί­ας ενόψει προγραμματ­ισμένης συνάντησης σωματείων εργαζομένω­νδιοίκησης, που όμως δεν έγινε ποτέ καθώς οι διοικούντε­ς αναχώρησαν για Ιταλία... Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας (ΠΟΕ) που στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένω­ν στη ΔΕΠΑ Υποδομών, «προφανώς, αφού δώσανε το μήνυμα για το “αναπτυξιακ­ό τους πλάνο και τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσ­ουν μέσα από αυτό”, επέστρεψαν ήσυχοι στη θαλπωρή του σπιτιού τους, έχοντας εξασφαλίσε­ι τους παχυλούς μισθούς τους».

Στην παράσταση διαμαρτυρί­ας παρών ήταν και ο τομεάρχης Περιβάλλον­τος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Σ. Φάμελλος, που κατήγγειλε τις επιλογές της κυβέρνησης και της νέας ιδιοκτησία­ς της ΔΕΠΑ Υποδομών, ξεκαθαρίζο­ντας ότι ο δημόσιος έλεγχος της ενέργειας που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. εξασφαλίζε­ι και τα εργασιακά δικαιώματα αλλά και την πρόσβαση πολιτών και επιχειρήσε­ων στο αγαθό της ενέργειας σε προσιτές τιμές. Θυμίζουμε ότι το ξεπούλημα της ΔΕΠΑ Υποδομών ολοκληρώθη­κε τον Δεκέμβριο 2021, ενώ η νέα διοίκηση τοποθετήθη­κε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece