AVGI

Poker face

-

Mια ντετέκτιβ που δεν ξεγελιέται

(δίκτυο: Peacock, διαθέσιμο από την Cosmote TV) ΠΡΙΝ από δύο χρόνια είχε ξεκινήσει μια αναζήτηση για το καταλληλότ­ερο πρόσωπο να αναβιώσει τον επιθεωρητή Κολόμπο. Τότε είχε επικρατήσε­ι το όνομα της Νατάσα Λιόνε, που γνώριζε επιτυχία με τη «Ρωσική κούκλα» στο Netflix. Αν και η αναβίωση του Κολόμπο σε θηλυκή εκδοχή δεν ευδοκίμησε, τελικά προέκυψε ένα άλλο δράμα μυστηρίου, με αυτοτελή μυστήρια, εντελώς διαφορετικ­ό στη φτιαξιά του και πιο χαριτωμένο.

Το «Poker face» είναι μια καλαίσθητη σειρά μυστηρίου με ηρωίδα την Τσάρλι, ένα κορίτσι με το σπάνιο χάρισμα να αντιλαμβάν­εται αμέσως πότε κάποιος λέει ψέματα. Η Τσάρλι θα βρεθεί αντιμέτωπη με διάφορα μυστηριώδη εγκλήματα, τα οποία θα επιλύσει με την ικανότητά της να μετατρέπετ­αι σε ανθρώπινο «ανιχνευτή ψεύδους». Το «Poker face» είναι ένα πρωτότυπο δράμα μυστηρίου, με μια δόση νοσταλγίας για το κλασικό στιλ αστυνομικώ­ν σειρών, όπου κάθε βδομάδα ο ήρωας είχε να λύσει από ένα διαφορετικ­ό μυστήριο - από το «Murder, she wrote» με την Άντζελα Λάνσμπερι μέχρι το «Αυτός, αυτή και τα μυστήρια» με τους Μπρους Γουίλις και Σίμπιλ Σέπερντ. Εδώ, βέβαια, η ηρωίδα δεν είναι μια ντετέκτιβ αφοσιωμένη στο καθήκον, αλλά ένα κορίτσι που δεν παίρνει καθόλου στα σοβαρά τη ζωή του και τη σπαταλάει με πρόχειρες δουλειές στα καζίνο, παρά την υψηλή ευφυΐα του και την καλή καρδιά του. Η Νατάσα Λιόνε πετυχαίνει άψογα να αποδώσει το ανόρεχτο, ελαφρά κατεστραμμ­ένο ύφος τής Τσάρλι και είναι τυχερή που την ανάπτυξη των σεναρίων έχει αναλάβει ο Ράιαν Τζόνσον (δημιουργός του «Knives out»).

Οπως συνέβαινε και στην κλασική τηλεόραση εβδομαδιαί­ων μυστηρίων, υπάρχουν και στο «Poker face» καλεσμένοι αστέρες που μπαίνουν σε κάθε επεισόδιο, όπως η Κλόε Σεβινί, ο Άντριεν Μπρόντι και η Έλεν Μπάρκιν. Κάθε επεισόδιο ξεκινά με τη διάπραξη ενός φόνου, κάτι που σημαίνει ότι ο θεατής γνωρίζει εξαρχής τον δολοφόνο και δεν θα εκπλαγεί με την αποκάλυψη. Αυτό που κεντρίζει το ενδιαφέρον είναι η ταύτιση με την ανορθόδοξη έρευνα της Τσάρλι και ο έξυπνος τρόπος με τον οποίο δένουν τα επιμέρους κομμάτια του παζλ.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece