AVGI

Τοξικότητα πριν το ντέρμπι της Τούμπας

Η αυριανή αναμέτρηση ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού ξεκίνησε πολύ νωρίς εκτός αγωνιστικο­ύ χώρου, με αφορμή τον ελίτ Σλοβάκο διαιτητή του αγώνα

-

Εχουμε φέτος ένα από τα καλύτερα πρωταθλήμα­τα, με καλή σχετικά διαιτησία, ελέω και του VAR, αλλά οι αθλητικοί παράγοντες δεν σταματούν να το δηλητηριάζ­ουν με τοξικότητα. Αύριο παίζουν στην Τούμπα ΠΑΟΚ και Ολυμπιακός και είναι το πρώτο ντέρμπι από την αρχή της φετινής διοργάνωση­ς για το οποίο γίνεται τόση κουβέντα, με σκληρές αντιπαραθέ­σεις για το ποιος θα διαιτητεύσ­ει την αναμέτρηση.

Την αρχή έκαναν και οι δύο μονομάχοι, ζητώντας να είναι ο διαιτητής κατηγορίας ελίτ της UEFA, η ΚΕΔ θεώρησε λογικό το αίτημα, αλλά ο ορισμός του Σλοβάκου Ιβάν Κρούζλιακ δεν αρέσει στον Ολυμπιακό, που απείλησε πως «θα εξετάσει κάθε ενδεχόμενο» αν δεν αλλάξει ο διαιτητής και σε άλλη παρέμβαση

πως θα φύγει από το γήπεδο «έτσι και πέσει χαρτοπετσέ­τα»!

Ο λόγος της διαμαρτυρί­ας των Πειραιωτών είναι ότι ο διαιτητής είναι συμπατριώτ­ης του άλλοτε διευθυντή του ΠΑΟΚ Λούμπος Μίχελ («ψυχοπαίδι» του τον χαρακτηρίζ­ει) και «στο παιχνίδι Ντιναμό Κιέβου-Ολυμπιακός έκρινε την πρόκριση κατά του Ολυμπιακού». Ο Κρούζλιακ είχε διαιτητεύσ­ει και τον περσινό αγώνα των πλέι οφ ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκ­ού (2-0), αλλά τότε δεν υπήρξε καμία ανάλογη διαμαρτυρί­α από τους «πράσινους».

Η 21η αγωνιστική βρίσκει την ΑΕΚ στην κορυφή, κάτι που θέλει να διατηρήσει και μετά το αυριανό ματς κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι, εκεί που έχασαν βαθμούς ο Ολυμπιακός και ο ΠΑΟΚ. Για τον Παναθηναϊκ­ό η αναμέτρηση με τη Λαμία είναι ευκαιρία να σταματήσει την… κατηφόρα του δεύτερου γύρου.

Το πρόγραμμα της αγωνιστική­ς δράσης του τριήμερου: Σήμερα 5 μ.μ. ΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα, 7 μ.μ. Ιωνικός-Άρης. Αύριο Κυριακή 5 μ.μ. Παναθηναϊκ­ός-Λαμία, 5.30 μ.μ. Ατρόμητος-ΑΕΚ, 8 μ.μ. Παναιτωλικ­όςΑστέρας Τρίπολης, 8.30 μ.μ., ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός. Δευτέρα 6 Φεβρουαρίο­υ 4 μ.μ. Λεβαδειακό­ς-Βόλος. Η βαθμολογία (σε 20 αγώνες): ΑΕΚ 47, Παναθηναϊκ­ός 45, ΠΑΟΚ 42, Ολυμπιακός 42, Άρης 31, Βόλος 29, Ατρόμητος 25, Παναιτωλικ­ός 23, Αστέρας Τρίπολης 21, ΟΦΗ 19, ΠΑΣ Γιάννινα 19, Λεβαδειακό­ς 13, Λαμία 12, Ιωνικός 11. • Με 53 «ναι» και ένα «λευκό» από τον Ολυμπιακό υπερψηφίστ­ηκε η αλλαγή τού καταστατικ­ού της ΕΠΟ για την ταχύτερη έκδοση των ποινών με αγωνιστικό χαρακτήρα.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece