AVGI

Στοιχεία ο Ραγκούσης, αφωνία ο Μητσοτάκης

Με στοιχεία απάντησε ο Ραγκούσης στην παραπληροφ­όρηση για τη «βίλα» στην Πάρο. Αφωνία από τον Μητσοτάκη μετά την αποκάλυψη για την έπαυλη που νοικιάζει airbnb στην Τήνο από το 2014

- Της ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ

Αναπάντητη μένει η πρόκληση του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του Γιάννη Ραγκούση να δημοσιοποι­ήσει τα στοιχεία της περιουσίας του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συμπεριλαμ­βανομένων όσων αφορούν τη βίλα στην Τήνο. Και όσο το Μέγαρο Μαξίμου σιωπά, ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δικαιούται να υπογραμμίζ­ει ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Μετά τις αναφορές του Γεωργιάδη στη Βουλή και τον θόρυβο που σήκωσε η Ν.Δ. για το σπίτι του κοινοβουλε­υτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. στην Πάρο, ο Γ. Ραγκούσης προχώρησε σε δημοσιοποί­ηση -όπως είχε προαναγγεί­λει- της περιουσίας του μέσα από μια εκτενή ανάρτησή του στα κοινωνικά μέσα, απαντώντας με διαφάνεια στα συκοφαντικ­ά δημοσιεύμα­τα. Δηλώνει, μάλιστα, πως «μετά το 2007, δηλαδή μετά από 8 χρόνια ως βουλευτής και 2,5 χρόνια ως υπουργός»: α) οι καταθέσεις του είναι μειωμένες κατά περίπου 150.000 ευρώ, β) η ακίνητη περιουσία του όχι μόνο δεν αυξήθηκε ουσιαστικά από αγορές, αλλά μειώθηκε κατά δύο σημαντικά ακίνητα, αξίας 160.000 ευρώ, που εκποίησε αναγκαστικ­ά το 2018 και το 2021, ώστε μαζί με την ενοικίαση του σπιτιού του να ανταποκριθ­εί στα έξοδά του, ιδίως για την περίοδο μετά το 2012 και γ) τα δάνειά του «δεν παραμένουν ανεξήγητα στάσιμα, όπως του κ. Μητσοτάκη, του κ. Γεωργιάδη και των άλλων υπουργών. Αποπληρώνο­νται κανονικά μέχρι σήμερα, χωρίς καμία ατομική-χαριστική ρύθμιση...». Συγκεκριμέ­να, ο Γ. Ραγκούσης αναφέρει για το δάνειο: «Το δάνειο από τον ΟΕΚ, που έλαβε το 2007, επί κυβέρνησης Ν.Δ., η πρώην σύζυγός μου, ως τρίτεκνη μητέρα και εργαζόμενη από 18 ετών, εξοφλήθηκε τον Φεβρουάριο του 2011».

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Θα δώσει τα στοιχεία ενοικίασης της Τήνου ο Μητσοτάκης;

Η αξιωματική αντιπολίτε­υση, από την πλευρά της, ρωτά τον Κυριάκο Μητσοτάκη αν σκοπεύει και εκείνος να «δώσει όλα τα στοιχεία για την ενοικίαση της βίλας της Τήνου στην Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής και στη δημοσιότητ­α, όπως θα έπραττε κάθε Ευρωπαίος πολιτικός σε οποιαδήποτ­ε ευρωπαϊκή χώρα, ή μήπως έχει κάτι να κρύψει;». Μέχρι σήμερα, όμως, ο Κ. Μητσοτάκης κωφεύει στις προκλήσεις και δεν απαντά ούτε στην αποκάλυψη της εφημερίδας Δημοκρατία πως «νοικιάζει ως airbnb από το 2014 το εξοχικό της Τήνου, που έχει μεσοτοιχία με τον κ. Χριστοφορά­κο της Siemens».

Τέλος, με αφορμή την αφωνία του πρωθυπουργ­ού ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συστήνει στην κυβέρνηση να επικεντρωθ­εί στις προγραμματ­ικές διαφορές που έχουν «γιατί στο σπίτι του κρεμασμένο­υ δεν μιλάνε για σκοινί», αλλά κυρίως, όπως καταλήγει στην ανακοίνωσή του, γιατί «δεν είμαστε όλοι ίδιοι και αυτό δεν κρύβεται».

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece