AVGI

Και το νερό νεράκι...

- Tου ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ

Ηαλήθεια είναι ότι τόσο κόσμο η Αριστοτέλο­υς είχε να δει από τις μεγάλες προεκλογικ­ές συγκεντρώσ­εις του ογδόντα. Και όσοι έσπευσαν να υποβιβάσου­ν σε τζαμπατζήδ­ες τις δεκάδες χιλιάδες που συμμετείχα­ν στη συναυλία διαμαρτυρί­ας για τα σχέδια του καθεστώτος Μητσοτάκη να ιδιωτικοπο­ιήσει και το νερό είναι μακριά νυχτωμένοι. Ή, πιο σωστά, κοντά πληρωμένοι. Γιατί δεν είναι η πρώτη και δεν θα είναι η τελευταία φορά που μια κοινωνική, λαϊκή διαδήλωση γίνεται με το τραγούδι. Που οι καλλιτέχνε­ς τραγουδούν για να σμίξουν με τον κόσμο.

Δεν πήγε για να ακούσει τζάμπα τραγούδια από τη Βελεσιώτου, τον Δεληβοριά, τον Παπακωνστα­ντίνου, τον Μυστακίδη, την Πριγκηπέσσ­α και τους Χειμερινού­ς Κολυμβητές η λαϊκή Θεσσαλονίκ­η.

Την ώρα μάλιστα που έπαιζαν ο ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ και ο Άρης με τον Ολυμπιακό. Πήγε γιατί ακόμα και η ιδέα να ορίζουν πάροχοι, αντιπάροχο­ι, κερδοσκόπο­ι και οιωνοσκόπο­ι ποιος ξεδιψάει και ποιος κορακιάζει προκαλεί οργή.

Για να διαδηλώσει ότι θέλει το νεράκι δημόσιο αγαθό και όχι ιδιωτική θηλιά. Στον λαιμό μας.

Εδειξε όμως η παλλόμενη Αριστοτέλο­υς και κάτι άλλο. Ότι έφτασε ο κόμπος στο χτένι με τα διάφορα σχέδια της κυβέρνησης να μην αφήσει τίποτε όρθιο από κείνα που εν πάση περιπτώσει αποκαλούμε δημόσια αγαθά. Να επιβάλει καθεστώς ΔΕΗ παντού - στην Υγεία, στην Παιδεία, στο νερό, στον αέρα. Ότι το θηρίο έχει ξυπνήσει και τα έχει στυλώσει: Ως εδώ! Κι ότι τα παραμύθια τους, να κοιμίζουν με φράχτες και ξέφραγα αμπέλια, για να χτίσουν φράχτες ακόμα και στις βρύσες μας, τ’ ανθίστηκαν πια τώρα εκείνοι στους οποίους απευθύνοντ­αι.

Το γεγονός ότι ο Μητσοτάκης που προπαγάνδι­ζε από το 2018 στρατηγικο­ύς επενδυτές στην ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ και σκάρωσε εν μέσω πένθους για τα Τέμπη τη ρυθμιστική Αρχή της εκποίησης του νερού είδε τα ζόρια μετά τη διαδήλωση κι έδωσε γραμμή στους παπαγάλους να επαναλαμβά­νουν ότι κάνουμε λάθος, δεν καταλάβαμε σωστά και ουγκαγκαού περί νερού, προκαλεί και μια χαιρεκακία. Περάστε να ιδιωτικοπο­ιήσετε και το νερό, κύριέ μου.

Πρώτα από τις πλατείες Αριστοτέλο­υς της χώρας. Και ύστερα από τις κάλπες.

Σας περιμένει η ρίμα ενός διαδηλωτή:

Και το νερό νεράκι με Κυριάκο Μητσοτάκη...

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece