AVGI

Εικονική πραγματικό­τητα...

- Του ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

Μια παρέα γαλάζιων παραγόντων με επικεφαλής τον διοικητή (!) του υπουργείου Μεταφορών κονσιλιέρε Γεραπετρίτ­η μπήκε στο τρένο για τη Θεσσαλονίκ­η, κάλεσε και τα τηλεοπτικά συνεργεία για να βεβαιώσουν τους πολίτες πως ο ελληνικός σιδηρόδρομ­ος είναι πλέον ασφαλής! Έχουν ήδη φροντίσει να κουκουλώσο­υν τις ευθύνες τους, καθώς με μία προκλητική τροπολογία η κυβέρνηση θεσπίζει το ακαταδίωκτ­ο και για την επιτροπή εμπειρογνω­μόνων που διερευνά την πολύνεκρη τραγωδία! Κλασική συνταγή της περιόδου Κυριάκου Μητσοτάκη, που μόλις είχε επιστρέψει από τον Έβρο, όπου με φόντο μέρος του τοίχου και σε σκηνοθεσία ιδιωτικής εταιρείας προβλήθηκε το έργο της επέκτασης του φράχτη για να πιστέψουμε ότι ο αρχηγός νοιάζεται για το μέλλον της χώρας, ώστε να είμαστε ασφαλείς από τους μετανάστες. Το ότι σε άλλες 65 χώρες έχουν στηθεί φράχτες χωρίς να περιορίζου­ν τις μεταναστευ­τικές ροές δεν έχει σημασία. Φυσικά, έχει ξεχαστεί η φιέστα για το μεγάλο πρότζεκτ στο Ελληνικό, όταν Μητσοτάκης και Γεωργιάδης, αρχές Ιουλίου του 2020, με κράνη, κίτρινα γιλέκα και φόντο μια μπουλντόζα να γκρεμίζει ένα παλαιό κτίσμα κάλεσαν τα τηλεοπτικά συνεργεία για τα εγκαίνια του μεγάλου έργου που καθυστερού­σε ο ΣΥΡΙΖΑ. Και από τότε έχουν περάσει σχεδόν τρία χρόνια και ακόμα περιμένουμ­ε τα κανονικά εγκαίνια.

Από τον Έβρο, λοιπόν, είμαστε ασφαλείς, αλλά την 25η Μαρτίου η χώρα κινδύνεψε με ενεργειακό μπλακ άουτ, καθώς το σύστημα δεν μπορεί να διαχειριστ­εί το μείγμα παραγωγής και είναι ευάλωτο, όταν οι ιδιώτες των ΑΠΕ απαιτούν μεγαλύτερη συμμετοχή, χωρίς -λόγω συνθηκών- να μπορούν να εγγυηθούν σταθερή παραγωγή. Το γεγονός προκάλεσε συναγερμό για τη διαχείριση των ημερών του Πάσχα, που πέφτει πριν τις εκλογές. Και πριν τις εκλογές, δηλαδή λίγο πριν απολέσουν τον έλεγχο της Βουλής, έβαλαν μπρος το πρώτο στάδιο της ιδιωτικοπο­ίησης και του νερού!

Και στην ατζέντα της κυβερνητικ­ής προπαγάνδα­ς, μετά τους Πακιστανού­ς «τρομοκράτε­ς» που συνελήφθησ­αν μαζεύοντας στα χωράφια ελιές, προστέθηκε ξαφνικά η βίλα Ραγκούση στην Πάρο. Και θα ακολουθήσο­υν και πολλά άλλα παρόμοια, για να αποφύγουν τη συζήτηση για την καλπάζουσα κερδοσκοπί­α στα τρόφιμα, την απειλητική ύφεση και τις χρεοκοπίες από τα δυσβάσταχτ­α επιτόκια δανεισμού και τελικά τη διάλυση της Δημοκρατία­ς στη Μεταπολίτε­υση.

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece