AVGI

Κρατάτε σακούλες

- Tου ΘΑΝΑΣΗ ΚΑΡΤΕΡΟΥ

Mια συμβουλή ενόψει εκλογών: Κρατάτε σακούλες, από κείνες τις ειδικές για τα αποτελέσμα­τα της ναυτίας. Γιατί όσο έμπειροι κι αν είστε, όσα κι αν έχουν δει τα μάτια σας κι ακούσει τα αυτιά σας με τον ελεεινό στρατό των παρατρεχάμ­ενων και των παπαγάλων του Μητσοτάκη δύσκολα θα την αποφύγετε την έξωση γαστρικών προϊόντων από το στομάχι σας. Που κάθε μέρα, αλλά και δυο και τρεις φορές τη μέρα δέχεται μια επίθεση τέτοιας οσμής και υφής, ώστε δίκαια να κερδίζει τον γνωστό χαρακτηρισ­μό: Να ξερνάς!

Ο Μητσοτάκης ως εθνικός κόκορας βαδίζων παρά τω φράχτη του Έβρου. Η παράπλευρη επίθεση στον Τσίπρα ότι θέλει την Ελλάδα ξέφραγο αμπέλι. Δευτερεύου­σα επίθεση στον ίδιο για το σπίτι στο Σούνιο. Δολοφονία χαρακτήρα του Μιθριδάτη πριν καλά-καλά ανακοινωθε­ί η υποψηφιότη­τά του με τον ΣΥΡΙΖΑ. Χημικός πόλεμος στον Ραγκούση σε συνέχειες από τον εγνωσμένου κύρους Κουρτάκη, φίλο και κολλητό του ειδικού εσΚατολόγο­υ Μαρινάκη. Ενδιαμέσως, λίγος Παππάς με 13-0, λίγος Σπίρτζης, λίγος Παπαδημούλ­ης.

Και η αναγούλα της αναγούλας, οι δύο ξεφτιλισμέ­νοι, εξωνημένοι, ζεμένοι στο κάρο της Ν.Δ. και του Κυριάκου τύποι να παριστάνου­ν τους επιβάτες του τρένου. Και να δηλώνουν όσα δηλώνουν στον σταθμό της καρδιάς και της γαϊδουριάς τους. Καμιά ντροπή, καμιά εξυπνάδα έστω -βρε, θα μας πάρουν χαμπάρι-, καμιά περίσκεψη μετά από μια τραγωδία. Ο σκηνοθέτης του Μαξίμου διέταξε, οι συνένοχοι διάβασαν το σενάριο και στήθηκαν, το κανάλι α-φιλοτιμήθη­κε, όλα καλά με τα τρένα. Αλλά τίποτε καλό με το στομάχι εκείνων που βλέπουν και μυρίζουν.

Αυτά και ακόμα στην αρχή είμαστε. Και πάνω απ’ όλα αυτά ιδού και τα άμφια του ιερουργού της οικονομίας. Η φαραωνική τελετή στο υπουργείο Οικονομικώ­ν, όπου ο δράστης πάντων υποκλοπών, πάντων κακών και πάσης τραγωδίας εμφανίστηκ­ε για να μας πείσει ότι ζούμε στη γη Χαναάν. Και ανάπτυξη έχουμε και επενδύσεις -ο Άδωνις γαρκαι εξυγιαίνετ­αι η αγορά των δανείων και ανθίζουν στην Ελλάδα οι καλές δουλειές και οι καλοί μισθοί. Και θα χαρίσει και μια γενναία αύξηση -8%!- στα αναπηρικά επιδόματα.

Κρατάτε σακούλες, λοιπόν. Γιατί μέχρι να φτάσετε στις κάλπες με το σωστό ψηφοδέλτιο στο χέρι το στομάχι σας θα υποφέρει…

 ?? ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece